lördag 10 september 2016

Lördag 10 september 2016. Två åldringar möts. Jag åkte på en blåsning.

Roliga lördagar tar också slut. Det är mörkt ute när jag börjar skriva.In genom den öppna altandörren smyger sig den ljumma kvällsvinden , 20 grader. Kan man vara annat än nöjd?
 I dag har "min" församling haft församlingsdag i den, för dagen, lånade Lundhagskyrkan i Hovsta.
Samlingarna började klockan 9 och avslutades halv 5.
Jag ringde efter Färdtjänst för att ta mig dit. Min syn är numer inte så bra och jag observerade ej när jag satte mig i baksätet att där redan satt en man. Jag sa urskuldande, när jag slängt in min väska på sätet, att jag ser lite dåligt och tillade att "Jag är ju gammal men du är ung du." Han såg ut att vara i 70-årsåldern, efter min bedömning. Han såg på mej och frågade:" Hur gammal är du?" "89,"svarade jag.
Då sa han:" Jag är 92". Vad mitt svar blev har jag glömt!

Så kan det gå! Lundhagskyrkan var fullsatt. Filadelfia, som för dagen lånat kyrkan är en stor församling. Alla medlemmar var ändå ej där.
Ämnet för dagen var "Lärjungaskap". När Jesus vandrade här på jorden och proklamerade Guds Rike sa han:" Gå ut i hela världen och gör alla folk TILL LÄRJUNGAR". Att ta emot Jesus, bli frälst, fortsätter med att bli lärjunge. En Jesu lärjunge. Det poängterades att detta att vara lärjunge är något som pågår hela livet och att Jesus sa:" Och se, jag är med er varje dag intill livets slut."
Att vara Jesu lärjunge innebär att i vårt vardagsliv leva i gemenskap med Jesus, som alltid är med och leder oss på rätta vägar.

Efter detta samlades vi i "spontana" små grupper för att prata oss samman om de korta anföranden vi fått lyssna till.
Ute lyste solen och många valde att samlas på utsidan av kyrkan. Barnen roade sig i en hoppborg och annat roligt. Lunch för alla, bestod av en jättegod pastasallad. Alla åt och var så nöjda. Val av maträtt en sådan här dag kunde ej varit bättre. Både med tanke på de som lagat maten och matgästerna.
God tid fick vi sedan att träffas och pratas vid, För mej som ej så ofta går till kyrkan blir det extra roligt att träffa vänner.

Min son och sonhustru, medlemmar i Lundhagskyrkan, bor inte så långt därifrån. I dag skulle de få besök av fem barnbarn med föräldrar. Detta gjorde att jag i förtid lämnade kyrkan och gick dit.
Kristin var också där. Vilken trevlig fest det blev med hembakta bullar och två sorters paj, båda lika goda.
För mej är det högtidsstunder när jag får möjlighet att träffa dem alla. Aline, Alfred och Ameli är så glada när de får prata lite med de nu stora kusinerna Johannes och Lovin. Jag älskar barn och njuter av att se dem och att kunna notera likheter och olikheter mellan dem. Att se deras kärlek till farmor och farfar gör så gott i hjärtat. I dag fick jag alltså träffa 5 av mina 21 barnbarnsbarn. Så det blir fler sådana här fina träffar.

Tror att jag ska avverka några dagar från min dagbok och år 1995. Förvånad blev jag i går då jag upptäckte att flera sidor i boken var oskrivna. Måste finnas en annan bok någonstans för jag måste ha skrivit om fortsättningen på min resa, som jag började berätta om. Nu blir det att leta. Igen!!

Maj. 16. I dagboken står endast:" Till Jerusalem, Telaviv, Landvetter, Hjortkvarn. KALLT! KALLT!
Det är allt som står i boken men mitt minne kan nu ta vid.
Ulla hade åkt från Hjortkvarn för att hämta mig. Vi kom sent på kvällen till Landvetter och det var SÅ kallt. Hon hade med varm kappa och stövlar.
Nästa dag, den 17 fick jag på kvällen skjuts till Örebro. Bouganvillean blommar, står det.
Maj. 19 Hämtat Kristin på Mikaelsskolan. Köpt parasoll som Ulla ska få i present på födelsedagen.
Maj,20 På auktion i Pålsboda tillsammans med flera ur familjen. Tradition.
Maj. 21. Gratulerat Bernard på kvällen. Hade vinterdäcken kvar på bilen.
Maj. 24.I dag kom sommaren! Bakat bullar och kakor. Hämtat Christina Tufvesson vid tåget.
Maj.25 Torsdag, Kristi himmelsfärdsdag.Örebromissionens årskonferens. Besökare äter här. Någon bor här ett par nätter.
Maj. 27, lördag. Lennart hjälper Lasse med grunden till garaget. Elsemarie och jag till Stora Hyddan och köper plantor.
Maj. 28, söndag, Mors dag. Jag grät lite på morgonen. Längtade efter Georg.
Tog mat med till Martin och hämtade Bernard och Kristin i Hovsta.
Sven och Maria, Elsemarie och Lasse åt snabbt tillsammans med sina barn och for sedan åter till Stadsparken där kören "Svart på Vitt" skulle sjunga. Jag åkte dit en stund. Känner mig så ensam i stora sammanhang. Georg fattas mig.
Fick vid hemkomst besök av Kerstin, Avad, Magnus och Largo. De uppvaktade med två fina häng-
 petunior. Av de andra hade jag fått en rund duk till köksbordet.
Maj. 31. Till Katrineholm och gratulerat Lasses pappa Erik, som fyllde 70 år.
Se bara! Nu tog maj månad slut. Dagen också slut. Jag inte slut men trött och ska nu sova.
Natti, Natti alla mina fina vänner!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar