fredag 16 september 2016

Inte ofta som dagen blir som planerat men kanske mer intressant.

Nu har jag rensat bort grenar och löv så solen får tillträde till frukten! Heja mej!
Klockan var halv sju när jag vaknade. SMS från Elsemarie att hon och maken skulle åka till Katrineholm redan klockan halv 7. Elsemarie till jobbet. Lasse för att hälsa på sin mamma, som befinner sig där på ett sjukhem sedan några månader tillbaka. Klockan 12 skulle de åka därifrån till Göteborg.  Tobias ensam kvar i stan. Han har match i morgon och det är mycket viktigt för honom.
Jag hade enligt löfte kokat en burk äppelmos att ta med till Göteborg så denna och lite annat hämtades före avresan.
Efter detta gick jag åter till sängen för ytterligare ett par timmars sömn. Ett telefonsamtal från min syster IngaMaj och jag gick dit , i dag utan rullator, liksom för att kolla hur det skulle gå. Jag kom dit och stannade till klockan halv fyra.
 På hemvägen träffade jag en granne som var i trädgården denna fina sommardag. Det gick ytterligare en timme till samtal om invandrares situation, deras upplevelser före och efter ankomsten till Sverige, och mycket mer. Jag har så bra grannar och ibland tar vi oss tid att prata lite extra med varann.

Min vän Inga, som jag blev god vän med på bussen för länge sedan ringde att hon hade färska frallor med sig när hon tänkte komma på besök en stund senare.
 Vi pratade i kväll igen om vårt första möte på bussen vid Stortorget. "Jag såg dig komma in i bussen.  Det fanns många platser tomma och jag hoppades bara att du inte skulle sätta dig bredvid mig, som ville sitta ensam. Du tittade dig omkring och så kom du. Precis det jag inte ville."  Sa min vän.
Vi skrattade gott åt detta vårt första möte och hur vi vid avstigningen på samma hållplats bytte telefonnummer. Förunderliga äro Herrens vägar för vi har roligt tillsammans, har samma barnsliga Gudstro och känner oss trygga med varandra. Båda kan vi se Guds ledning med den där bussfärden.

Måste skriva lite om gårdagen. Som vanligt kom jag ej "igång" förrän vid middagstiden. Solen sken och ännu en sommardag förunnades oss. Jag hade under en tid tänkt klippa skymmande grenar och löv i IngridMarieträdet för att frukten skulle få sol och luft. "Nu eller aldrig", sa jag till mig själv, gick ut med sekatören i handen och började rensningen. Se så vackra äpplen som dolt sig bland grenarna!
Så härligt att vara i trädgården denna vackra dag!

På kvällen var det start i Filadelfia för höstens Alphakurs. Bibelstudiekurs, en s.k. Grubbelkurs och en kurs med filmvisning på arabiska med översättning till engelska. Så många kom till kyrkan . Många har kommit till en personlig Gudstro genom att gå Alphakursen, "en grundkurs i kristen tro."
Jag tycker det är så intressant att träffa nya människor och att få vara med om att ta del av andras funderingar kring livets stora frågor, inte bara mina egna. Vi fick skriva ned på papper frågor som vi bär på.

Nu är det slut på fredagen och jag önskar oss alla GodNatt. "Nu somnar vi alla så gott". Det här blev också en bra dag! Utöver att ha träffat min syster IngaMaj har jag också träffat hennes son, Anders och pratat med vår syster Stina i telefon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar