måndag 5 september 2016

Måndag 5 september 2016. Vilken underbar dag i skogen men ack såtröttjag blev.


Hämtades tillsammans med Benjamin och målet, dit vi skulle, var Hjortkvarn. Där finns massor av blåbär och Benjamin var en hejare på att plocka. Jag har så svårt både med balans för benen och den försämrade synen så jag föreslog att Benjamin, Ulla och Lennart skulle plocka och jag rensa. 

Visade sig återigen vara ett lyckokast för oss alla fyra. Lennart och Ulla har redan tillräckligt med blåbär så de letade efter lingon. Alla tre kom till mej med sina fulla bärplockare och jag hann inte alltid med att hålla undan så då fick Ulla hjälpa till med att rensa. Vi hade två rensgaller med oss.

 Solen strilade ner genom tallarna denna underbara sensommardag. Äggmackorna och kaffet som fanns i Ullas utflyktskorg smakade underbart. Vi befann oss i skogen 4 timmar. Benjamin plockade mest. Han skulle ge största delen till två familjer, som hade önskat få blåbär.Han plockade 15 liter. 

Det roliga avslutades i Ullas och Lennarts hemtrevliga stora kök med Hjortbiffar,Ris, grönsaker, lingon och syltad gurka. O, så gott !

Benjamin skulle på KDSsammanträde klockan 18.00 Vi var i stan i god tid innan dess. Han hade så bra plastpåsar med så vi fyllde många sådana med blåbär. Jag kokade sylt och såg till så allt togs om hand. En hink med bär står på altan och väntar på att bli hämtade i morgon.
Benjamin cyklade iväg , nöjd och glad. Han var från början inställd på att gå till Karlslundsskogen, beredd på att kanske få ihop 4-5 liter. Tur att vi träffades i går så han fick en annorlunda bärplockningsdag i Hjortkvarn. Han var så nöjd, så nöjd! Hans frys är just nu trasig så han förvarar både bär och sylt här. Jag har gott om plats.

Nu ska jag kolla om jag kan få med ett foto på bloggen. Jag använder mig i så fall av min gamla iPhone. När jag lärt mig så ska jag få en bloggknapp på den nya också. Vis av erfarenheten förstår jag att det behövs ett barnbarn för att lyckas med den bravaden.

En härlig dag i skogen har gjort mig trött så jag går direkt till sängen. GODNATT alla vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar