måndag 26 september 2016

Måndag 26 september 2016. Den bortkomna delen av gårdagens blogg kommerhär.

Som sagt!  Något hände! Jag kanske drog med handen över några "knappar, ovetande som jag ofta är när jag hanterar datorn. Är förvånad att det ofta funkar, trots allt! Hur som helst så kom inte sista delen med. Här kommer det bortkomna.
År 1995.Augusti 10. Elsemarie, Linn och Filip hämtar mig och vi åker till Sandsta och hälsar på hos våra vänner Kerstin, Markus och Johanna. Tyvärr utan filmkamera!
På hemvägen fick Linn en ide'. " Mamma jag ska sova hos mormor fyra nätter."
 Väl hemma, efter dagens trevliga utflykt, plockade hon ihop sitt bagage i en liten resväska och följde med hem till mej.
" Blunda inte! Blunda inte", säger hon när jag inte orkar hålla ut tillräckligt länge i läsandet av "Bamse". Till slut somnade vi båda två. Jag först förstås!

Augusti. 11. I dag ska Elsemarie sjunga på en begravning i Hovsta och Linn och jag ska passa Filip, 9 månader gammal. Vi går till den närbelägna lekparken. Har matsäck med oss.
På kvällen ser Linn och jag "Småstjärnorna" på TV. Har myskväll! Så roligt!
Augusti. 12. I går var Maria och Kristin här och inbjöd till kräftskiva så i kväll ska vi till Hovsta.
Linn skulle ej veta att hennes familj också var bjudna, men säg det som undgår dessa små öron!
Morfar, tänker jag! Han hörde och såg allt! Inget undgick honom! Lasse och Elsemarie sjunger på bröllop i Axberg och kommer sedan till kräftskivan hos Sven och Maria.

När vi ska åka hem väljer Linn att "korta" antalet nätter hos mormor till  två och då kan hon ju följa med mamma och pappa hem eftersom hon redan sovit de två nätterna hos mormor.
Underbart det är, förhållandet mellan barn och föräldrar!
Augusti. 13. I dag ska jag hämta en kvinna  på Runnagården.
Så tog vecka 32, år 1995 slut.

I dag, denna soliga, vackra sensommardag, har jag haft matgäst  och, som vanligt, bilskjuts till träningen. I dag utan att gå till Närbutiken på hemvägen.
Linn hade smsat att hon skulle ringa när hon slutat jobbet. Det gjorde hon och vi pratade en bra stund. Lugn och skön dag. Alfons har skött sitt jobb och sedan gått hem för att hämta ny power. Inte stannat för några hinder på vägen i dag!!

Nu önskar jag er alla en God Natt! Gott att veta att Jesus lever och går fram ibland oss fast vi ej med våra fysiska ögon ser honom. Men lever vi i en relation med honom så ser vi med våra "andliga ögon" hur han utför sitt verk  hos än den ene än den andre. Spännande liv tillsammans med honom!
Nyss fick jag telefonsamtal från en väninna, som varit på retreat på Solliden, strax utanför vår stad,  tillhörande Svenska kyrkan, över helgen. Hon var så glad och tacksam för dessa dagar. I morgon ska vi träffas. Ser jag fram emot med iver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar