måndag 19 september 2016

En måndag, 19 september, ej som andra måndagar.

Ulla kom och vi fikade länge utanför huset i solskenet. Härligt!
Solsken, Solsken redan från morgonen. Man blir glad av solsken. SMS från Elsemarie att hon satt på tåget mot Katrineholm, gjorde mig också glad. Det där med att pendla varje dag är en sak för sej. Då Elsemarie alltid haft lätt för att vakna på morgonen och snabbt komma igång, lik sin pappa Georg, så är jag ej orolig för den biten. Men att sitta på morgontåget med tågbyte dessutom, ger större anledning till att jag vill veta hur läget är.Kom tåget i tid tex.

Som sagt, solen sken och tidigt fick jag besök av Ulla, som hade ledig dag från jobbet. Som vanligt hade hon med ägg i bagaget. När vi bodde i Borensberg köpte jag ägg på en bondgård och skickade med barnen, när de kom och hälsade på. Nu får jag tillbaka.

Vi fikade länge i solen på husets framsida där solen finns på förmiddagen. Ulla tog ett foto av mej, klädd i "blåbärströjan" just då. Jag ska visa det i bloggen.
Lite nytta kändes det som att vi ville göra så det blev lite sortering av diverse ting.
Medan Ulla höll på med det så fick jag telefon från min "nya" kusin i Västerås. Ni som följt min blogg vet vad jag menar med "nya".
Vi ser båda fram emot att snart ses men hon har för kort tid sedan mist sin Håkan och har diverse krämpor, så vi har dröjt med besöket. Vi passar då på att prata av oss en del pr telefon. Vi pratar om oss och om våra barn. Tänk att vi levde i så många år utan vetskap om varandra!
Efter lunch fick vi ett överraskande besök av farmor Kerstin och lilla gulliga Celia. Så mysigt!
Att få sådana spontana besök gör så gott och roligt var ju att systrarna också fick träffas!
I kväll ska jag försöka komma i säng i någorlunda hygglig tid.

Tar fram min gamla dagbok från år 1995 även i kväll.
Juni.23 och 24. Stina och jag roar oss med att besöka Vadköping, tar den korta båtturen över Svartån, besöker Stinas forna arbetsplats , numera Universitetssjukhuset, fikar i Stadsparken, besöker Stora Holmen, hälsar på hos Kerstin och Awad i Glottra, där vi ser TVgudstjänsten från Torp-konferensen
och äter god kycklingmiddag på deras altan. Sitter hela eftermiddagen och en bit in på kvällen och njuter av solen. Stina åker hem till Figeholm och jag stannar kvar över natten.

Juni 25, Anders, vår systerson fyller 40 år. En stor dag väl värd att fira. Strålande väder!
Kerstin och jag åkte vid 7-tiden till Örebro där Mikael och Anna-Lena tog bilen för att åka till Arlanda och vidare med flyg till Frankrike för en veckas semester. Jag till Gudstjänsten i Immanuelskyrkan och därefter till Anders och  firar hans födelsedag.
Roligt att träffa släkt och vänner och äta god mat. Anders blev föremål för många hyllningar.
Alla gladdes med honom.

Lasse och Elsemarie har i veckan köpt bil.
Juni 27. Ulla, Lennart, Elsemarie och Lasse tillsammans med de yngre  barnen till Kolmården. Fortfarande strålande väder varje dag!
Juni 28, Petter och Jonas som bott i stan i natt cyklar tillsammans med kompisar till Kalkbrottet för att bada. Jag skickar med matsäck! Elsemarie, Lasse och barnen hem igen efter några dagar i Hjortkvarn.
Juni 29. Jag tillsammans med några vänner hos en broder i Brickebacken där vi firade Herrens Natt vard  och hade god gemenskap också vid kaffebordet. Jag hade bakat bullar och bakat tårta.
Juni 30. Jag hämtade Linn, som cyklade på sin trehjuling med mig hem. Vi tog matsäck med oss och gick till lekparken, bakade pepparkakor, cyklade hem till mamma och pappa. Det hade börjat regna och den 3-åriga Linn utbrast:" Nu duschar Jesus."

Nu är det redan mörkt ute och då är det dags att sova. Så jag önskar er alla GodNatt! Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar