söndag 18 september 2016

Söndag 18 september 2016.Lite nytt och event. lite gammalt.Besök av barnbarn

Vaknade tidigt. Somnade om efter att ha envisats med att inte gå ur sängen. Var väl inte så bra. Men jag fick vara med på TVgudstjänsten från Alunda, som tydligen finns i närheten av Uppsala. De sa så tyckte jag.
Vilken levande gudstjänst! Församlingen omsluter  tre församlingar, som gått samman till en. Jag tror ca 300 medlemmar. Jesus var i centrum.
Efter TV lyssnade jag till en Örebropastor, Birger Skoglund, på Närradion. Så givande predikan, studiogudstjänst.

Ett uteblivet besök ersattes av ett annat då barnbarnet Mikael med fru AnnaLena och Dottern Matilda stannade till för att hälsa på väg hem. Det är roligt att ses ibland, även om det så bara blir en kortare stund.  En kasse äpplen fick de med sig hem. Jag tog många med mig från Hallqvists trädgård häromdagen.
Klippte av några klasar gröna vindruvor, som växer in på altanen fast rankan är planterad i husets hörn utanför. De är så goda!

Nu blir jag snart hämtad till Tacosfest så jag gör en paus och skriver efter hemkomsten, lite mer!
Resan från Göteborg hade gått helt programenligt. Tacosmåltiden var en fest, som alltid.

 Så är jag hemma igen . Skjutsad av mamma Elsemaries körkortselev, Tobias.
I morgon är ny arbetsdag för somliga. Andra gör vad de själva önskar. Ett gott liv!

Jag bör nog ta tillfället i akt och ta fram min gamla dagbok och ta tag i ett par veckor från år 1995.
Fredagen den 9 juni hade vi studentfest igen. Denna gång var det Magnus och Martin som var klara för vita mössan.
Festen hade familjerna Avad och Landh ordnat gemensamt, som förra gången när det var två kusiner som slutade skolan samma dag. Den här gången var festen i Hovsta. Släkt och vänner samlade.
10 juni. Lördag. Jag åker till Hovsta på kvällen och stryker kläder. Stannar över natt och fortsätter  med klädstrykandet på söndagsmorgonen. Tydligen är föräldrarna ej hemma för jag skriver om att Bernard och jag äter frukost tillsammans och att jag sedan skjutsar honom till kapellet. Vi hade samtalat om våld. Han är så fin att prata med, står det i boken.
Jag åkte till kyrkan och sedan till Rockesholm för att hälsa på Ralf som inte mådde så bra.

Juni. 13, tisdag tar jag tåget till Skövde för vidare färd mot "Nyhemsveckan", där Stina och jag skulle delta i  Pingströrelsens årliga stora konferens. Vi hade hyrt en husvagn i Skövde och dess ägare hämtade mig vid tåget där och i Nyhem mötte Stina upp. Vi lagade mat i husvagnen och gick på olika sammankomster emellanåt. Så mycket bra vi fick lyssna till och så mycket fin sång och musik.
Juni 17. Lördag. Vi åkte i Stinas bil till Örebro.
Måndag 19 juni köpte Mattias en Ford, årsmodell 87, för 24.000 kronor. Enda som står den dagen.
 På tisdagen var vi hos Sven och Maria på grillfest. Onsdag kväll till Torpkonferensen och lyssnade till Stanley Sjöberg.
Juni 22. Jag bakade 5 tårtbottnar till Anders kommande 40-årskalas. Besök av Ulla Josefsson, Iris och Gertrud Sjöberg. Stina och de hade många minnen från sin gemensamma tid i Brasilien att prata om vid kaffebordet.
Så känns det som om det är dags att sova igen fast jag har en hel vecka kvar på juni 1995. Natti, Natti, kära vänner!
.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar