torsdag 5 november 2015

Torsdag 5 november 2015.Ska jag blogga eller inte? Vi får se!

Att vakna och känna lite mellankoli är inte bra. Om dessutom dagen är mörk och inte en strimma av sol kan skådas gör det ännu värre. Att prata lite med Jesus gör att det lättar men rätt vad det är så känner jag mej sorgsen igen.
I dag kom jag av en händelse att lyssna till ett radioprogram. Vet ej namnet men det gjorde mej ännu mer sorgsen, Det handlade om läget i Syrien. Hur människor tas tillfånga, misshandlas och i många fall, dödas.  Om en familj frågar vart någon bortförd anförvant förts eller var någon befinner sig måste de betala en stor summa pengar för att få veta.
En man som gick till ett fängelse för att fråga efter sin bror togs tillfånga i två månader och misshandlades svårt.

Vi kan ej fatta hur illa det är. Det minsta vi kan göra är att ta emot dessa som flyr för sina liv.
Problemet är att det är så många, som kommer på en gång så vi hinner ej ta emot på bästa sätt.
Är det möjligt att en enda människa med en grupp likasinnade kan förstöra livet för så många människor?

Min tro är att Gud ser allt,vet allt,ser framtiden och att han ser med välbehag på när vi ger en hjälpande hand till vår medmänniska. Gud ger så att vi kan ge.
"Vadhelst ni har gjort mot en av dessa mina minsta, det har ni gjort mot mig", sa Jesus.

Det goda vi gör kommer alltid tillbaka. Jag tänker ofta på ett minne från min tidiga barndom. Pappa kom hem en kväll och berättade om hur han givit en fattig fiskare två kronor. När han cyklade vidare hemåt mötte han en bonde, som visste om  att vi hade ont om pengar i vårt hem. Han  tog upp en femkronorsedel och gav till pappa.
 Pappa strålade av glädje över Guds godhet och kopplade ihop det med de två kronor som han gav till den fattige fiskaren.  Gud vet!

På TV berättas om att man sätter upp stora tält för att flyktingarna ej ska behöva sova under bar himmel. Migrationsverket gör allt de kan för att klara problemet.
Ja men det här var ingen trevlig blogg men sådan är verkligheten just nu.
MOT det onda! FÖR det goda. ALLTID!!!

GodNatt vänner. Sov Gott! "Bred dina vida vingar, o Jesus över mig och låt mig stilla vila i ve och väl hos dig! Amen!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar