söndag 15 november 2015

Söndag 15 november 2015. Liten kortisblogg om dagen som svunnit.

Gårdagens terrorangrepp i Paris har mer eller mindre präglat dagen. En turist från Afrika, på semester i Paris, hade i dag sagt att han tyckte det var förfärligt det som hänt men att man i hans hemland ständigt lever med att folk blir bortförda, tagna som gisslan och dödas.

Jo vi borde veta men ändå är det först när det kommer nära som vi reagerar så starkt som vi gör nu.
Jag har varit hundvakt medan husse och matte varit i Malmö och hälsat på dotter och måg, som nu etablerat sig där.

De kom hem vid 23-tiden i kväll. Elsemarie hade då kört 50 mil utan avbrott.
Jag tyckte nog att det var tillräckligt långt till Växjö och nu bor det unga paret ytterligare 15 mil längre bort från Örebro.

Ska väl ta mig dit snart för en liten påhälsning. Jag är nu bilägare sedan jag övertagit Linns lilla röda bil. Jag ska sälja den snart. Hade en spekulant, men denne ville ha automatväxel och den här har manuell växel. Får se vem som blir ny ägare.

Jag har haft en lugn och skön dag som började med att jag från Malmö fick Gudstjänsten från Smyrnakyrkan i Göteborg länkad till min "padda". Tobias undrade om jag ej hellre ville se den på TV.  Men hur? Joodå, det ordnades snabbt och jag såg både dagens Gudstjänst och en tidigare med Tomas Sjödin som talare. Så blev det inget kyrkobesök i dag heller.
 Vår storebror fyller i dag 92 år så jag ringde och gratulerade. Vi uttryckte vår glädje över att vi alla fyra nu levande syskon har "huvudet i behåll" och kan kommunicera med varandra.

Ringde också till IngaMaj, som bor i Örebro. Hon är, som de flesta pensionärer upptagen så gott som varje dag med besök på olika "inrättningar". Inte förrän fredag hade hon en helledig dag. Ska försöka ses då.

I dag plockade jag ner en korg med äpplen från trädet, där en hel del fortfarande hänger kvar och mår bra.
Fick  besök av Inga ( som jag blev god vän med när vi händelsevis träffades på en buss). Roligt att ses emellanåt.

Känner mig lite vemodig i kväll men ska försöka sova så jag kan fungera i morgon då jag har två matgäster och efter det är det "träning" som gäller!

Är så tacksam för varje dag som går, för min fina och omtänksamma familj och Guds ständiga omsorg om oss alla. Önskar att många människor skulle upptäcka hur god Gud är.
Nu säger jag GodNatt till er alla och önskar oss alla God Sömn!

Har ju glömt berätta att fotbollsmatchen mellan Sverige och Danmark, som besöktes av Tobias och hans kompisar, i Stockholm i går slutade med två ett till Sverige. Förutom Tobias och hans kompisar var det ytterligare 149000 besökare där. ( Har jag fel ska jag rätta till det i morgondagens blogg).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar