lördag 7 november 2015

Lördag 7 november 2015. Fika på stan med dotter. En fin avkopplingtycker jag. Bli uppassad! Gillart.

Vilken rolig dag på stan tillsammans med Elsemarie, som tog mig med till Ingeborgs cafe´, som jag inte ens visste att det fanns. Jag bjöds på kaffe och blev uppassad.

Att gå med dottern på stan betyder att hon ofta stöter på vänner och bekanta och en av dem hon mötte i dag var en kvinna som också jag kände igen,  från tiden jag jobbade i Mikaelskyrkan för mer än 20 år sedan.  Vi träffades ofta på den tiden.Roligt att ses igen.
 Det var en fin tid med härliga arbetskamrater.

När jag tänker bakåt blir det ändå främst alla stunder med barnbarnen, som dyker upp.
När Kristin var liten så var jag, naturligtvis i hennes ögon, gammal redan då.
Vi hade många, roliga stunder tillsammans, Kristin och jag.
 En dag, när vi lekte, tittade hon på mig och sa:" När det är dags, farmor, då dör du. När det är dags!" Hon sa det sista med eftertryck. Lilla gumman! Jag måste naturligtvis hålla med. Det blev inte mera sagt om det, utan vi fortsatte att leka. Hennes ord har jag dock många gånger tänkt på.

 " När det är dags" är det bara Gud som vet och det är jag så nöjd med. I min iPhone kommer varje dag ett Bibelcitat. I dag står det.
" Var inte rädda! Lukasevangeliet 12 kap. vers 7." Spontant kommer en strof från en sång till mej:"Trygg jag är, trygg jag är, innesluten i hans famn." Så sant! "Allt ju vilar i min faders händer," Jag behöver inte vara rädd men jag blir ledsen emellanåt av att se tillståndet på vår jord i dag.

 Tittar inte på TV i kväll.
Kanske ska beta av lite från år 1993.
September 18, lördag.Delat ut Mikaelsbladet. Läste brev från Georg. Saknar honom fortfarande!
20 sept. I Immanuelskyrkan och såg Bo Mörneruds utställning om Jerusalem. "Blev överväldigad"!
22 sept. Barnvakt hos Linn, som fick ett vredesutbrott och skrek hejdlöst men slutade när pappa Lasse kom. Hon somnade i hans famn.
23 sept. till Georgs grav i sällskap med grannens Peter.
24 sept. Har förlorat min plånbok med 200 kronor. Hämtat Linn på Dagis.Kristin här och spelar på sin fiol för mig. Hon hanterar även gitarren med ackorden G,D,E,A och C. Musikalisk 11åring!
Det är dock fiolen som är mest intressant! Jag lyssnar gärna och tänker på kommande dagar. Hon kämpar på trots flera motgångar.

24 sept. Fredag. Emil och Kristian kom . Jonas också men han åkte till Bernard.
Kristin och kusinerna leker "Fångarna på Fortet." I boken står det:"
Så roligt de har och så samstämmiga de är i sina lekar! Emil säger att han hoppas att jag får ett lika roligt hus nästa gång. Ett sådant som Elsemarie och Lasse har, tex."
25 sept.Lördag. Lämnar trion hos Elsemarie medan jag åker till Bibelskolan i Filadelfia för att sedan hämta dem. Jag filmar dem på kvällen. De är så goa och vi har så trevligt ihop. På natten fick vi en timme extra tid.
26 sept. Söndag. Det kom 8 matgäster (oplanerat). Så roligt. Ringt till en namngiven kvinna, som mist sin man. Vet i dag ej något mer om henne. Anna kom en stund. .På natten klockan fyra kom Urban,en av killarna som bodde här ett par år .
Han bodde nu hemma hos sin mamma i närheten av Lindesberg. Han fick pengar till bussen på morgonen." Stackars pojke", står det.

27sept.Måndag. Skjutsade Kristin till Musikhögskolan. Möjligen skulle pappa Sven ta henne med till någon undersökning på RSÖ.
Ralf ringde. Han är så dålig. Jag åkte dit med mat innan jag åkte till "Böneskolan". Vi gick bönepromenad i Centrum.
 28sept. Tisdag. Bakat 5 sorters kakor. Fått besök av ett par kvinnor som hade det jobbigt i sin sorg.
29 sept. Onsdag. Elsemarie ringde och bad om barnvakt. Linn kom. Vi tog en promenad till Margit Ström i det soliga vädret.
30 sept. Torsdag. Jag upplevde i dag, som en hälsning från Gud att min plats är UTANFÖR kyrkan och jag blev så uppmuntrad och glad. Ber om Guds ledning i allt!

Nu är det dags  för mig att sova. Säger GodNatt till mina bloggläsare. "Var inte rädd!" löd dagens Bibelcitat. Med det ordet intar jag sängen. Sov Gott!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar