måndag 2 november 2015

Måndag 2 november 2015. Träning. I TV pågår program om mobbning. Äntligen!

Inga matgäster i dag. Jag har tränat och handlat i min närbutik.
De 224 personer som dog när deras plan störtade i Sinaiöknen förra veckan har nu förts till Petersburg. Orsaken till olyckan ännu ej fastställd. Tekniska fel har man ej funnit.

Nu går jag direkt till dagboken från år 1993.
14 juli besökte jag tre mäklare ang. husköp.Plockade ihop lite matnyttigt och åkte till Ralf en stund.
16 juli var jag tillsammans med fam. Hallqvist hos Kerstin och Awad där det bjöds på smörgåstårta och vi "invigde" den fina öppna spisen som familjen, med fadern i spetsen, byggt alldeles själva.
Duktig make och pappa!
Lördag 17 juli ringde och kom en tonårspojke, en av mina skyddslingar som genom Socialens försorg bott här en tid. Han var lite vilsen och ledsen. Vi åkte till hans mors grav sedan vi här hemma pratat om hans situation och hans framtid.

18 juli, söndag, kom alla barnen med sina familjer hem till mej. Kusinerna roade sig med varandra och vi hade en fin dag, som avslutades med att några åt sill och färsk potatis. Andra köttbullar.
Glass och nyplockade hallon åts av alla.
19 juli kom f.d. pastor Linne´Eriksson (som vigde Georg och mej i Stockholm år 1948) med fru samt vår vän missionär Yngve Ydreborg. Linne´ och Yngve var på uppdrag av Örebromissionen på resa i Brasilien  medan vår syster IngaBritta arbetade på "Hoppets Hem" i Porto Alegre och passade då på att hälsa på hos henne och hennes många pojkar, som hos IngaBritta fått en "ny mamma" och ett hem.

Söndag 25 juli passade jag Linn (så snäll hon är, står det). ElseMarie och Lasse sjöng och spelade i Immanuelskyrkan. Middag här tillsammans med våra vänner Verna och Öjvin Berbres.
När jag nu, 88 år gammal, sitter här och skriver förvånar det mig  hur mycket jag orkade på den tiden. Ibland gick upp före klockan sex,  bakade flera sorters bröd och kakor, hade gäster. Sällan står det i boken att jag är trött. Bara att klockan ibland blir midnatt innan jag kommer i säng. Ljuva tider!! Vilken skillnad mot i dag!

28 juli åkte Kristin och jag med familjen Hallqvist till Hjortkvarn och hade en trevlig dag.
Socialen i Örebro kom, som planerat var, dit med två flickor, 9 och 5 år gamla, som en tid framöver ej kunde bo kvar i sitt föräldrahem.
29 juli står det i boken att vår vän Elsie Alnehill fyllde 60 år.Vidare står det:" Hade tänkt åka dit, men som så ofta, för mej, händer det oväntade saker. De två barnen, som Ulla och Lennart fått i sin vård skulle nu bo hos mej medan Ulla och Lennart med familj åkte till Norge på en liten semester. Barnen lämnades här och jag ägnade min tid åt dem.Maria hämtade Kristin, som skulle komma åter söndag."

30 juli regnade det och vi fördrev tiden med sällskapsspel och annat påhitt.
31 juli ännu mer regn.Jag gick upp klockan 6. Jag bakade bullar, rågbullar, 3 sorters kakor och två sockerkakor. Det står i boken att flickorna måste, på grund av regnet, stanna inne hela dagen och var mycket osams. Icke förty står det: "Känns bra att ställa upp för socialen igen."

Så var det slut på juli månad 1993. Jag knalla i alla fall på med bloggandet och minnena hålls vid liv.

I kväll talades det ej om flyktingar utan i stället om mobbning, i TV. Jag fick från Uppsala och en tjej,  som tidigare av Socialen placerats hos mej, ett böneämne.En stor och viktig sak där rätt person måste komma in och vara rådgivare. Vi ber om Guds ledning.Gud sviker aldrig!

 Till sist några ord från Psalm 92:" Det är gott att tacka Herren och att lovsjunga ditt namn du den högste, att om morgonen förkunna din nåd och när natten har kommit, din trofasthet."
God Natt säger jag och går till sängen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar