tisdag 3 november 2015

Tisdag 3 november 2015. Två fikabesök! Isak träffat en tjej av samma ras som han själv. Oj vilken fart på svansarna!

Sven ringde från Maxi där han och Maria befann sig. Behövde jag några varor?
De kom, fikade och uträttade sitt ärende, som utgjordes av att plocka och ta med sig av de fina vinteräpplen, som det i år finns gott om. Har låtit dem vara kvar på trädet i den varma väderlek vi fortfarande har.

Min vän, som nyligen flyttat till Örebro och har en vovve, en söt flicka av "samma skrot och korn" som Isak, kom på fikabesök. Hon är så vacker, lilla Bella och både hon och Isak blir  så glada när de träffas, men efter en kort stund är det slut med intresset från båda håll. För stor åldersskillnad. Bella är bara tre år och tar livet som en dans, ett tillstånd som Isak för ett antal år sedan passerat!

Nu är det tid för dagboken år 1993 att tas i anspråk.
Juli är förbi. Augusti tar vid.
Söndag 1 aug. Vaknade 5.40. Solsken! Kanske syskonen blir gladare då. Det står i boken att "gårdagen var det mest trista väder jag upplevt på länge".
Sven kom och lånade 6 filtar och kuddar för Högskolans räkning.Vad månne försiggår där?
  Jag handlade, plockade körsbär hos vännen Margit Ström, packade bilen och åkte tillsammans med Kristin och de två tjejerna, till Hjortkvarn. Klockan var då 22.00. Varför så sent kan man fråga sej.
Nu var Ulla och Lennart med familj hemma igen och redo att ta emot flickorna, som måste bo där ännu någon tid.
3 aug. kom Kristina Tufvesson, skjutsad av Eva och Göran Sturve. Dagen därpå åkte vi, Kristin, jag och Kristina till Örebro.
5 aug."Ber mycket för mitt kommande boende..Räntan är nu nere i 9,5 % !! Läser Lukas 4 och stannar särskilt vid vers 30.
6 aug. Kristina åkt hem klockan 12. På eftermiddagen kom Inga och Hans från Finspång. (Inga, som var hos mig när jag fick budet om Georgs död.) På kvällen kom Anna,som nu bor i Uppsala, och fick lite mat. Sven hämtade Kristin.

7 aug.Fått visshet, efter att ha frågat Gud, att jag ska ha en  villa. Inte hyreslägenhet. Spännande!
8 aug. Till Hovsta. Följt med Sven och Maria till Ramsjön och plockat blåbär. Kristin följde med mig hem och sov över hemma hos mej.Hann innan dess med att äta kräftor och grillat kött på altan hos Sven och Maria. Så gott!

De som köpt mitt hus säger att de vill flytta in om 3 månader. "Herre, vad gör jag nu?," frågade jag. "Förtrösta på Herren av allt ditt hjärta", fick jag till svar.Det står i Orspråksboken, kapitel 3 och det var ej första gången som detta ord kommit till min hjälp.
Underbart! Var ska jag bo? Jag vet bara att jag flyttar vart som helst tillsammans med Jesus.
15 aug. Grillfest på kvällen hos fam. Awad.

Nu är hälften av augusti avklarad och jag gör bäst i att sova.Egentligen är klockan bara 21.00 men min är 22.00 och min hjärna har inte heller ställt om till vintertid, så jag ska "lyda kroppen", som det heter. Nu går jag till vila med bön  för en kvinna som i kväll åkt in till sjukhus någonstans i västra Sverige. Något jag nyss telefonledes fick uppmaning till. Jag ska också i veckan som kommer sälja Linns bil och ber om att rätt person ska köpa den.
"Han leder oss på rätta vägar för sitt namns skull," står det i Psalm 23.
Nu ringde min vän Rita, som avslutning på dagen. Gud har omsorg om oss alla! Amen! Sov Gott!
Gud är god och bryr sej!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar