fredag 6 november 2015

Fredag 6 november 2015. What a day!!! Har inte ens hämtatNerikesAllehanda ur brevlådan!

Just nu börjar TVs Nyhetsutsändning. Vad den handlar om? Flyktingkatastrofen. Ryktet om att Sverige sagt att nu är gränsen nådd, att vi nu inte kan ta emot fler har nått flyktingar i Tyskland,där massor av människor väntar på att få komma vidare norrut. TVs reporter i Rostock berättade om att människor frågar vart det är bäst att resa. Sverige, Norge Finland, Island.

Någon av flyktingarna sa att "det där har Sverige sagt förut och de har ändå tagit emot, det finns säkert plats där." En annan sa att "bara vi kommer bort från kriget så är det bra." M.a.o. Det är inte så noga i övrigt.
Gymnastiksalar med massa madrasser på golvet visas på TV.  T.o.m. har Migrationsverkets korridor på något ställe använts som sovsal. Nu har förslag kommit att familjer ska kunna anmäla sig för att ta emot flyktingar.

Linn och Sebastian hade i kväll sett massor av flyktingar vid Malmö Central. Det unga paret har i dag haft lektioner i Växjö där de båda har ytterligare studier att hantera. De har nu 20 mil till skolan, men behöver ej vara där varje dag. I dag åkte de bil. Den gamla står kvar hos mej och ska säljas när den rätte spekulanten infinner sig.

Dagen har varit dyster. Jag tänkte mig till stan men avstod. Har sorterat kassettband, som finns i stort antal. På förmiddagen sov jag eftersom jag låg vaken i natt ett par timmar.Klarvaken!

Nu tar jag fram dagboken från 1993.
1 september har jag annons i tidningen om husköp. Inget svar. I boken har jag refererat till en sång:" När vi har nått botten av tillgångar egna, vår fader då endast begynt att ge ut."
2 sept. Tittat på hus på Verkmästargatan och ännu ett på Ploggatan.
4 sept. Linn och jag i Hjortkvarn. Linn filmades när hon kämpade mot sömnen vid kvällsmaten.
6 sept. tittade Kerstin och jag på ett hus på Ragnevägen 1 för 525.000 kr.
7 sept. Familjen Awads fina hund, Tosca dog i dag. Mattias hade haft ett speciellt förhållande till Tosca. Han kom hem från Linköping så snart han kunde för att se sin vän en sista gång.

12 sept. Stina åkt hem efter att ha varit här på besök några dagar.
16 sept. Britt kom på fm för fika.Lennart lunch. Jag bakade Fyriskakor och åkte till Hjärsta Gård där vi hade "besöks och vänträff". Därifrån till Hovsta där jag strök in tvätt. Åkte hem kl 23.00 och somnade gott.

Nästa dag kom Erik och AnnaMaria till Lasse, Elsemarie och Linn. I boken står sedan:" Tack Gud för alla mina rara barn och barnbarn, sonhustru och mågar. De är alla så snälla och vill mej så väl.
På kvällen på Riamöte i Mikaelskyrkan och sedan hos Ulla Josefsson, som sörjer sin avlidne man.
Det hann bli en ny dag innan jag åkte därifrån. Så bra att ha en liten bil."

Så går en dag än från vår tid . Även denna grå dag men i alla fall 10 grader Något att vara glad för.
I morgon ska jag ta en tur till stan. Önskar er alla GodNatt. Jag tackar dej Gud för all hjälp i småsaker jag fått i dag. Att du alltid finns där till min hjälp, i stort och smått!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar