onsdag 25 november 2015

25 november2015. Så glad jag blev över hjälp i köket i dag." Släkten följa släktens gång."

Det blev en grå dag i dag men tre plusgrader gjorde mig glad. Ännu gladare blev jag när Ulla kom på besök för att ta hand om adventsförberedelser i köket.
Efter en kaffetår med avsmakande av det i går bakade saffransbrödet, satte hon igång.
 För flera år sedan då Lennart och hon var ungdomspastorspar i Filadelfia med placering i Vivalla ville Ulla göra konstgjorda rutor på fönstren i ungdomslokalen. I stället för att använda spray, innehållande stearin, provade hon att använda vit plakatfärg. Jag har under alla år sedan dess " rutat" våra fönster på det sättet efter att ha sett hur enkelt det är och hur lätt att sedan tvätta bort efter helgen.

Nu är fönstren "rutade", gardinerna i de tre köksfönstren utbytta mot julgardiner. Lådor och dörrar rengjorda. Adventsljusstakar, tomtar och annat nedtagna från vinden.

Jag kan ej finna ord för vad allt detta betydde för mej. Nu fortsätter jag i morgon utan att behöva  klättra. Och tänk så snabbt allt gick.

På den tiden då jag var i min fulla krafts dagar hände det nu och då att jag gav hjälp av liknande slag och nu när jag behövde hjälp så fick jag den. Jag har inte något år tidigare varit med om att känna att jag var i behov av hjälp med att förbereda för Advent och jul.

Ulla har numera ledigt två dagar pr vecka och hade bestämt sig för att avsätta den här dagen åt mej.

Nu har jag ägnat en del av kvällen åt TVtittande så jag går till nattens vila i stället för att förlänga kvällens blogg.

Säger God Natt och Sov Gott till er alla läsare av kvällens korta blogg. Jag längtar till sängen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar