onsdag 4 november 2015

Onsdag 4 november 2015. Både Isak och jag slöar i dag.I

I TV2 visas hemska bilder från första världskriget. Jag byter kanal och hoppas att slippa se flyktingskaror därtill! Jag har lite överskott av empati, befarar jag. Visst finns det en avstängningsknapp men...

Utanför garaget står Linns förra bil, som ska säljas innan veckans slut har jag planerat. Jag har ett visst ansvar för att så ska ske. Ack om jag vågade ge mig ut och köra! Jag gillar att köra bil, helst långresor.
Men ajajaj, nu är det flyktingkatastrofen, som uppmärksammas igen. Jag ser TVNyheter och bloggar samtidigt. I dag har förresten ett stort antal Romer avhysts från Mamö, där de undan för undan upprättat en mindre campingplats och stadens ansvariga insåg till slut att det inte kunde fortgå.. De erbjöds fri resa hem till Rumänien och även tillfälliga bostäder medan de hittar på andra möjligheter. Vi har enormt många tiggare på gatorna och de ansvariga i vårt land menar att det är deras hemland som måste ta ansvar för sina medborgare. Nog är det förfärligt att inte alla ska ha ett arbete, mat för dagen och tak över huvudet. Jag blir så ledsen av att se allt elände.

Dagen har ej bjudit på stora händelser så jag drar till 90-talet.
16 aug. kom Britt klockan 10 för en fika. Lennart kom, som vanligt, till lunch. En timme senare kom vännen Gurli, som fick lunch. Jag skjutsade på eftermiddagen hem henne.I samband därmed åkte jag till Greta Lennqvist på Sofiagården, där jag hämtade en lampa och en tavla, som jag lovat vidarebefordra till gåvomottagare. Skjutsade Jonas till Rynninge och efter det besökte jag Ralf i Brickebacken. Jag hade med mat och annat gott till honom. Han ville att jag skulle be för honom.Han känner sig ensam och inget arbete har han heller fast han är en ung människa.

17 aug drar Ulla tillbaka sin ansökan till utbildning på Lärarhögskolan i Linköping. Tänker stanna hemma i höst hos sina och ev andras barn. Socialen behöver familjehem. Kerstin och jag till Vadköping på teater på kvällen.
19 aug annons om exekutiv auktion, Ulvåsavägen 23.
20 aug. Ringt Georgs bror Lars som fyller 69 år.
21 aug. Georg skulle ha fyllt 67 år. Jag tänker på den dag han föddes i Uddevalla där fadern, ung pastor, efter tre dagar såg sin Elsa dö från honom och de två små pojkarna.( Samma vecka som han själv fyllde 30!) Vilken outsäglig sorg att bli ensam med de två små.

22 aug. söndag. De som ska köpa mitt hus har i dag skrivit köpekontrakt med nya ägare till deras radhus. Jag påminns om att jag ju faktiskt skulle bo billigast i hyreslägenhet. Elsemarie och Lasse tittar på huset på Ulvåsavägen 23.
 23 aug. Linn, som varit sjuk är bättre i dag men får ej komma till Dagis så jag är hos henne. Elsemarie har nu börjat sitt nya jobb som musiklärare på Mikaelsskolan i hemmets närhet!!!

En liten solskenshistoria från min dagbok:"Familjen och jag fikar på eftermiddagen. Linn har ätit hälften av sin bulle. (hon sitter på min ena sida, Elsemarie på den andra).Linn räcker bullen till Elsemarie. Jag försöker ta den men den "går förbi"till Elsemarie som tackar och tar emot. Linns och mina ögon möts för en sekund. Då smeker hon min arm och säger "flåt". Lilla gumman, 1½ år gammal. Redan visande sitt goda hjärta, som fortfarande är lika gott!

24 aug, Besiktningsmannen kommer för att kolla min villa. Ulla är i stan och följer med mej och Elsemarie för att titta på ett hus på Hedgatan och ännu en titt på Ulvåsavägen 23.
28 aug. lördag. Jag följer med Elsemarie till Södertälje, där hon ska hålla i en kurs för babysångsledare.(Hon har sysslat med sådant under år som gått.) Jag passar på att hälsa på hos Helge och Karin, där jag framåt kvällen hämtas av Elsemarie. En trivsam dag.

29 aug kom Kristin. Föräldrarna på körövning. Vi tittade på en rolig film och läste sagan om den fula ankungen. Mysigt!
30 aug. Annelie, en av "mina" tjejer fyller 22 år men befinner sig utomlands sedan en tid.
31 aug. Tittade på en villa på Ploggatan. 610.000 kr. Nej, inte den. Spännande tider!

Nu hade augusti tagit slut och jag hade ännu ingen ny bostad men jag visste att Gud var med i det hela. Dock är jag bara en människa och ibland kändes det lite pirrigt.
Historien fortsätter men nu får det räcka för i dag. Sängen väntar.
GodNatt till er alla vänner och bloggläsare. Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar