torsdag 26 november 2015

Torsdag 26 november 2015. Ännu mer hjälp med adventsbestyren.Lutfiskätande med systrarna.

Grå dag men ett par plusgrader, vad mer kan jag begära? Jag svarar inte på den frågan!
Besök av Kerstin, som tog vid där Ulla slutade i går. Fotografierna på mina 14 barnbarn i en av kökets två bokhyllor fick byta plats med tomtar av betydligt större antal. Upp med tomtarna! Ner i tomtekartongen med alla fina barnbarn, som genast med Kerstins hjälp bars upp på vinden.

Undan för undan växer möjligheterna att fira Advent framåt. Julkrubban har sin givna hedersplats och ska i kväll inta densamma.

Eftermiddagsbesök hos IngaMaj med Lutfiskmiddag tillsammans med vår nyanlända syster Stina, som åkt från Småland i bil.

På hemväg från träningen tittade Tobias in för ett kort men kärt besök.Han är en bra bit längre än jag numera men är mitt yngsta barnbarn och vi pratar (i alla fall jag) gärna om minnen från tiden då han var liten . Vi har många, roliga minnen tillsammans!

Jag fortsätter med år 1993. 16 december. Känner mig sjuk på dagen men kvicknar till framåt kvällen.
Bakar saffranskransar.. Ska åka till Ria med bröd i morgon.
Fredag 17 december.Emil kommer med buss till Örebro. Kristin, Emil och jag barnvakt åt Linn. Kören Svart på Vitt har fest och båda föräldraparen är där. Åkte sent på kvällen till Hovsta dit vi kom klockan ett. Somnade gott.

18 dec. lördag.Handlat på Wessels. Srukit en del tvätt. Firat Emil, som, om några dagar fyller år.Han fick "Griegskivor", Pengar, Choklad. Vi hade  Glassfest och han blev jätteglad, står det i boken.
19 dec. söndag.Ur Dagboken. " Åkt med Sven till Wessels. Sven är trött och jäktad. Tycker inte om att julafton är på en fredag. Ingen ledighet före.
Jag åkte till Ralf en stund. Till Hovsta igen för "Christmas Carols"

Måste berätta om när Kristin och jag, i min bil skulle åka hem. Det var en mörk kväll och jag hade, vid den tiden dålig syn. Satte mig i bilen och startade. För att komma ut på vägen skulle jag ha åkt på grusgången men jag råkade åka över gräsmattan, som gjorde att det blev lite "guppigt". Kristin ropade: "Men Farmor, jag sa ju till dej att inte köra över gräsmattan"!

 Mitt svar om att jag såg fram emot att hon skulle få körkort gjorde henne skräckslagen. " Men FARMOR har du inget körkort heller? Gå genast och börja på en bilskola!!! Du MÅSTE ha körkort." Vettskrämd åkte hon  med mig hem till deras bostad, inte så långt från kapellet , där vi avlyssnat den fina konserten. Hon åkte dock, även i fortsättningen med mig, nu och då!

22 dec. Till Seja med bröd, som jag lovat henne. 23 dec. Lasse sjuk. Hostar och har feber.
24 dec. Sjuk när jag vaknade men  dagen avlöpte planenligt.  Först grattade vi Mattias på födelsedagen, åt sedan god jullunch hos Elsemarie och Lasse, därefter till Sven och Maria i Hovsta
där det bjöds på kaffe till Kalle Anka . Julgröt fick avsluta kvällen.
25 dec.  Ligger sjuk hela dagen. Orkar ingenting. Dricker en kopp välling och massor av vatten. Elsemarie och Lassse i Katrineholm hos farmor och farfar.
 26 dec. Fredriks födelsedag. Orkar ej dit. 27 dec. Har feber i dag också. 28 dec. Stina kommit.
30 dec.Gick upp och  drack kaffe klockan 7. Insåg att jag inte är glad. Då kom några längtans tårar och jag tyckte synd om mig själv en stund. Saknar Georg!

Nyårsafton 1993. Lunch på Holmgatan. Stina och jag tog  Linn med oss hem, då föräldrarna skulle till Alinders på fest. Linn sova? Nejdå! Glad, go och snäll är hon vaken lika länge som vi, dvs till klockan 00.30 då Nyårsklockorna ringt färdigt i stan och på TV.
Var skall jag fira Nyårsafton nästa gång???

Nu är denna dag slut och jag tackar Gud för så mycket av "pusselbitsläggande" jag fått se i dag! Gud sviker aldrig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar