tisdag 24 november 2015

Tisdag 24 november 2015. Snart advent. Lite forntid hinns nog med.

Matte lämnade Isak här.Efter frukost sov jag en stund. Isak också.I dag var han hungrig. Kräsen, som han är ville han ej i går kväll ha de "nya" kulor som familjen inköpt åt honom. Jag valde då att i morse ge honom kokt ris från frysen, blandat med nykokt kyckling. Det fick en rykande åtgång!
 Snällt sov han sedan på hallgolvet.

Jag fick för mig att baka saffransbröd, så det gjorde jag. Två kransar och några lussekatter. Ett par sorters kakor blev det också. Något mer av värde har ej hänt i dag.

Fortsätter med år 1993 och 1 december. I Dagboken står det den dagen:" Vart flyttar jag? Det undrar jag fortfarande.Barnvakt hela dagen.Linn sjuk och jag är barnvakt några dagar.

4 dec. "Till Hovsta. Strykning. Maria permanentat mitt hår . Tack och lov", står det i boken.
5 dec. Ralf mycket dålig. Åkt ambulans till sjukhuset. På kvällen barnvakt hos Linn. Elsemarie konsert i Mikaelskyrkan.
7dec. Cyklade till R.S.Ö. klockan 7 på morgonen och var hos Ralf medan han röntgades.Cyklade till Kyrkogården och tittade till graven. Hade julskinka från förra året i frysen. Lämnade den till rökning.
8 dec. Hos Britt på eftermiddagen.Ringt Seja. Ska baka åt henne.
9 dec. Tog bussen på morgonen till R.S.Ö och väntade medan Ralf röntgades i Datortomografi. På kvällen hämtades jag av Ulla till Hjortkvarn. Linda och Emelie åkte till Stockholm. Dagen därpå flyttade Ralf in på Hedegården.
  
11 dec. bakar jag och gör köttbullar till lunch åt Mikael och mej.På kvällen till Brickebacken och hämtar Lena och vi åker till Ralf på Hedegården. Vår husköpare ringer och säger att den 1 april måste de få tillträde till huset då de måste lämna sin bostadsrätt till sin köpare!

12 dec drack jag ensam Adventskaffe till tre tända ljus. Mikael och jag åt lunch tillsammans innan jag åkte till Hovsta. Hann med att vara med på Luciafest i kapellet och sedan stryka in lite tvätt åt familjen. Hämtade sedan Petter som gästat David Gårsjö över helgen.

13 dec. Petter gick upp tidigt och tog tåget till Hallsberg. ( 16 grader minus) Jag åkte tillsammans med ett par personer från Socialen till Ralf på Hedegården och fixade ett nytt rum åt honom.
14 dec. Julbord i Immanuelskyrkan. Trevlig eftermiddag.

Så var halva december år 1993 avverkad. Lyssnar till TV där det berättas att nu är gränsen nådd för Sveriges möjligheter att ta emot fler flyktingar. Flera restriktioner ska nu genomföras enligt regeringens beslut i dag. Gränskontroll även i Norge.

Miljöförstöringen är också uppe till diskussion i TV. Jag kom osökt att tänka på den gamla sången: "Om Gud förglömde världen, om blott en enda dag."  En vers lyder så här:"Då skulle folk och länder förintas slag i slag, om Gud förglömde världen, om blott en enda dag"

Jag säger än en gång att Gud kommer att ha sista ordet och det ser jag fram emot. En dag ska ondskan vara borta för alltid! Amen! Önskar oss alla en GodNatt. Jag är så glad över att jag orkade baka i dag
och att brödet blev så bra! Varför jag skriver det. Hahaha, jo det har hänt att jag bränt någon plåt någon gång. För länge sedan!!!!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar