lördag 14 november 2015

Lördag 14 november 2015. En mörk dag för Världen.

  Nej , jag får inte till någon blogg i kväll, känns det som. Är något distraherad efter dagens myckna TV tittande. Dagen har varit en mörk dag. Terrorattentat i Paris i går kväll har varit det dominerande i dagens TVsändningar. IS (IslamiskaStaten) har tagit på sig skulden för dådet.
Etthundratjuguåtta människor är dödssiffran nu men den kan bli större då ett stort antal människor är svårt skadade. Terroristerna slog till mot sex olika ställen samtidigt. Tydligen organiserat i ett annat land. Utredning pågår. Världen håller andan!

Tobias och två kompisar åkte i dag med Josefs pappa  till Stockholm för att sent i kväll se en fotbollsmatch mellan Danmark och Sverige. Isak och jag ska strax gå till nattens vila.

I onsdags skrev jag i bloggen att det händer mycket som påminner om vad Bibeln säger om denna tidsålders avslutning.
I dag såg jag att någon på FB skrivit:"Jag är inte alls förvånad. Jag kan min Bibel."
Det vi nu kan göra är att be för de drabbades anhöriga och för de skadade. Gud vill alltid upprätta och läka! Att jorden är i den ondes våld betyder ej att Gud gått och gömt sig. Vi är många nu som går den gamla beprövade "Bönevägen". Den är öppen för oss alla. Alltid! Effektiv också, fast det är ibland svårt för oss att invänta "Guds tid."

 Det som ska ske det sker. Att ha en fast förvissning om att Gud alltid finns hos mej gör att jag ej oroar mig även om jag avskyr vad ondskan ställer till med. Vi får ej upphöra med att strida för det goda. Det gör vi genom  kärlek. Därigenom kämpar vi mot det onda. En dag kommer det att visa sig  vad som segrade. Till dess fortsätter jag att tro på en kärleksfull och nåderik Gud.

Så går vi uppför trappan, Isak och jag. I morgon bittida ska jag gå ut med honom i koppel. I morse släppte jag ut honom på gården och fick sedan ge mig ut och leta. Fann honom på en gata i närheten.

Husse och matte är i Malmö hos Linn och Sebastian. GodNatt vänner! Sov Gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar