tisdag 17 november 2015

Tisdag 17 november.2015.Lite äppelplockning i solsken. Fikabesök.

"Gårdagen är förbi, morgondagen har du icke sett och i dag hjälper Herren," står det på en väggbonad.
Solen i dag fick mig att klättra upp på stegen och plocka ned IngridMarieäpplen i en korg. Så fina äpplen. Någon mer som vill plocka? Hör av dej, i så fall!

Tomma kakburkar! Jag bakade drömmar, så goda. Fick besök av Bella, som den lilla vovven heter, och hennes matte. Enligt matte så satte Bella full fart när hon förstod att de var på väg till Isak och mej.

Bellas matte och jag har trevligt tillsammans. Vovvarnas initiala intresse för varandra går snabbt över i likgiltighet. Bella, som är valp visar sitt intresse för oss människor medan Isak  hittar en sovplats i närheten,gammal och trött, som han är.

Nu drar jag åter till år 1993 där jag i gårdagens inlägg bara hann med halva oktober.
Söndag 17 oktober åkte Kerstin, Elsemarie och jag till Hovsta och gratulerade Maria, som dagen därpå fyllde 44 år. Så unga alla var! Men för all del, jag var ju själv bara 66!
Mikael flyttade hem till mej för en kort tid. Roligt med ett barnbarn  boende i huset.

Måndag 18 oktober. Lennart, som sedan lång tid tillbaka åt lunch här, dagligen, fick nu sällskap av Mikael.
Jag åkte sedan till Brickebacken med mat åt Ralf, som tydligen fortfarande mådde dåligt. Jag handlade också en del åt honom. Elsemarie kom och fick lunch.
Anna kom en sväng och frågade om jag hade lite mat. Hon var så hungrig. Bodde i studentlägenhet i Brickebacken.Så klart hon fick mat!  På kvällen var jag i Filadelfia på Böneskola. Livet är härligt!

Tisdag 19 okt. Fredrik hade fått lägenhet på Hertig Karls Alle´ och jag plockade ihop muggar, tallrikar, kaffeautomat och lite av varje, som jag åkte dit med. Sparade grejor som nu kom till nytta.
"Det kan va bra å ha",brukade jag säga och slängde inte i onödan. Tyvärr är jag fortfarande likadan.

Med bussen, från Hallsberg, kom Margit Hiding, som jag blev bekant med på en studiecirkel några år tidigare. Hon stannade över natten.

Onsdag 20 okt. kom ännu en vän till oss, från nämnda studiecirkel och jag bjöd på lunch och kaffe.
På kvällen hade jag studiecirkel hemma.Minns ej hur många som var med. Den handlade om sorg och namnet var:"Samla mina tårar."

Fredag 22 okt åkte jag till apoteket åt Ralf och stannade hos honom en stund.
Till lunch hade jag bjudit in sex "tanter", alla änkor och tillhörande Immanuelskyrkan. De stannade till kvällen. "Vi hade så trevligt", står det i boken. Tydligen inga nyblivna änkor den gången.

Lördag 23 okt åkte jag med Fam. Hallqvist till Katrineholm och Lasses föräldrar. Linn på toppenhumör charmar alla, står det i boken.
Söndagen på gudstjänst i Immanuelskyrkan. Kerstin berättat att de sålt sin villa för 750.000 kronor.
Tisdag 26 okt. Mikael och Lennart fixade lunch själva. Jag hos Ralf på förmiddagen med tårta och blommor. "Socialen" också där. Mikael hos AnnaLena på kvällen.

Fredag 29 okt. Hämtat Ralf för besök hos doktorn klockan 10.00
På eftermiddagen till Fokhögskolan i Rimforsa där jag på lördagen skulle ha en liten föreläsning om "sorg". Jag hade tidigare varit ute i sådana ärenden.
Lördagens kväll  tog jag tåget från Örebro till Göteborg, där jag gästade Majken Enoksson, god vän från Misterhult, sedan barnaåren. Hennes man Rune dog inte så långt före Georg så vi hade med anledning därav haft kontakt en del. Nu fick vi mötas och samtala om  ond, bråd död. Både Rune och Georg dog hastigt utan att hinna säga farväl och båda stod mitt uppe i sina arbetsuppgifter när de dog.

När vi bodde i Lesjöfors var Rune och Majken pastorspar i närbelägna Storfors så vi träffades som familjer alltemellanåt, på den tiden.

Nu är den klar, oktober månad och jag ska avsluta bloggen med att som vanligt säga GodNatt och Sov Gott till er alla! Jag är så tacksam för denna fina dag, även om händelserna i Paris hela tiden vilar över oss alla som en tung slöja! Vet dock vem jag tror på och vad  Hans vilja är för människorna.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar