måndag 16 november 2015

Måndag 16 november 2015, Lite Nutid och lite Forntid.

 M 
Passade på att ta ett foto när det var tomt i lokalen en dag.

Plötsligt sitter jag här. Har skrivit datum och börjar fundera på vad jag ska skriva.
Dagen försvann så fort. Framåt middagstid började det regna. Jag var då på träning. Tittade in i min närbutik för några små inköp. Ingen tiggare där i dag.

I natt har det varit så kallt så lite vatten på altan hade frusit till is. Skulle plocka äpplen i dag men väntar till en solig dag, om det kommer någon innan frosten kommer på riktigt.

I dag har det varit "tyst minut" runt om i världen med anledning av fredagens terrorattentat i Paris.
I TV säger de i kväll att "hjärnan" bakom hemskheterna, en man från Belgien, nu är i Syrien, att han är beväpnad och mycket farlig. Han organiserar dödandet i Guds namn. Eftersom jag läst Bibeln i många år vet jag att det onda kan förkläda sig och vad är detta om inte just det!

Nu går jag till år 1993.Fredag 1 oktober. Bakade Wienerbröd i går och så  gratulerade vi Magnus på 17-årsdagen med pengar och gröna växter.
Onsdag 6 oktober kom svåger Vidor från Göteborg. Oj så fint det blir i trädgården när han är här. SÅ tacksam! Dagen därpå åkte han med mig till Hjortkvarn och planterade träd. Päronträd, plommonträd, körsbärsträd. Gratulerade Petter, som fyllde 16 år dagen innan.
Fredag 8 oktober bakade jag flera tårtbottnar i olika storlekar och skickade med Vidor till Göteborg och dottern Birgitta, som skulle fylla 40 år lite senare och kunde ha dem i frysen till den stora dagen.

Lördag 9 okt. På fm. till Bibelskolan i Filadelfia. Sedan till Hovsta där Bernard och Kristin väntar på mej.Vi roar oss och äter chips och choklad.
Söndag 10 okt. Passar Linn i Immanuelskyrkan medan  Elsemarie är mötesledare och Lasse organist.
Måndag 11 okt. Bönegruppen hos Margit i Rynninge på morgonen. Sedan besök av en kvinna som just nu är i en "manoperiod" och det tar lite tid. På kvällen i Filadelfia på "böneskolan". Hämtar sedan Maria på Musikhögskolan. Hon får ta min bil för Sven är på Folkhögskolan i Rimforsa och har deras bil dit.
Onsdag 13 okt. Firar vi Kerstin, som fyller 42! Oj så fort åren går, står det i min bok.
På kvällen barnvakt hos Linn medan Far och Mor är i kyrkan.
Torsdag 14 okt är jag i Mikaelsskolan och hjälper Elsemarie "med broschyrer". På kvällen kom två kvinnor, nyblivna änkor hem till mej och vi pratade sorg!!
Fredag 15 okt. kom en kvinna, som känner sig ensam sedan båda föräldrarna dött med kort tidsintervall. Jag är tacksam för att jag vet vad sorg vill säga. Först då kan man förstå vad det innebär att sörja en kär anförvant.

Nu har jag skrivit om första halvan av oktober och inom någon vecka kan jag förhoppningsvis avsluta år 1993. Vi får se! Nu ska jag avsluta med att säga GodNatt till alla bloggläsare, som tycks hänga med, av antalet lästa inlägg att döma. Jag vet ej vilka som läser, bara antalet.
Är tacksam för ännu en dag men måste erkänna att jag fortfarande mår dåligt med tanke på det som hände i Paris. Bara jag tänker på det så vill tårarna komma. SÅ många sörjande människor det måste finnas. Gud förbarma dig! Ska i kväll visa en bild från min träningslokal har jag tänkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar