söndag 29 november 2015

Söndag 29 november 2015. Gudstjänst tillsammans med familjen och Smyrnakyrkan, Göteborg.

Härligt med julgran i köket.
Fick SMS från Linn. Ville jag komma och vara med på Gudstjänst från Göteborg?
Hämtades och såg, på deras TV, Gudstjänsten från Smyrnakyrkan, Göteborg. Vilken första advent! Visst är det så att inget går upp emot att få stå tillsammans med många andra, som sjunger "Bereden väg", "Gå Sion"och "Hosianna" Första Advent, men den fantastiska orkestern med den stora kören var verkligen härligt att avlyssna och en god predikan därtill.

Efter "kyrkkaffe" med familjen fick jag skjuts hem av Filip, som hade lovat hjälpa mig med att få den nya datorn att "komma ifatt"den gamla. Det gällde skanning och avskrift av bloggar.
Filip är en god pedagog och tar sig lugnt och stilla an problemen. Ändrar och grejar så det passar mej och MITT förstånd. Så skönt att jag nu kan "gå på", som före datorsbytet.
Efter den bedriften gjorde han sällskap med Linn till Göteborg, där han lämnades i sin bostad och Linn fortsatte sin färd mot Malmö. TV säger att det är svår storm över Skåne och folk får rådet att hålla sig inomhus. Lite skrämmande och jag ber och hoppas att allt ska gå bra.

Barnbarnet Fredrik, med sin Anna, kom tillsammans med en av sönerna samt mormor och morfar och arbetet med granen gick rekordsnabbt. Det har blivit tradition att Anna och Fredrik med pojkarna ska klä julgranen här varje år, något som jag är så tacksam för.
Tillsammans fikade vi med saffransbröd, kakor och Filips överblivna födelsedagstårta.
 Kaffeautomaten strejkade inför påtårskokandet så nu blir det ny kaffeautomat till jul. Inget ont som inte har något gott med sig.

Ska nog ta en titt på 90-talet igen.  Tisdag 11 januari 1994. Städat på Sörbyallen. Barnvakt åt Linn.
Onsdag 12 januari. Elsemaries 27 årsdag. Vi städar i dag också och hinner inte dit. Sven och Maria överlämnar vår gemensamma present. Flyttstädning tar sin tid. Lennart putsar alla fönster. Jag blir trött och måste gå hem. Kerstin och Awad höll på till klockan 22.00

Januari torsdag 13. Ulla kom och hjälpte oss med städningen. Jag mår inte bra. Klockan 21.00 åkte Kerstin, Ulla och Awad iväg med sista kärran. Blommor, lampor och"sista minutensaker".
Mattias och Largo bor här i natt. Katten gick ut på kvällen. Den, av socialen, hos Kerstin ch Awad placerade unga tjejen hade några dagar tidigare flyttat hem till mig.

Fredag. Jag gick på morgonen till Sörbyalle´n 54 och städade klart i yttersta hallen. Katten fortfarande borta och vi ber till Gud om hjälp. Mattias, Kerstin och jag åker till Elsemarie en stund.
Awad sitter hemma hos mej och väntar på katten, som kom precis innan han och Kerstin skulle åka till sitt nya hem, Annelund. "Att Gud alltid ska vara så sen", sa Kerstin. "Och jag som har bett till Gud hela dagen", sa Awad.  Gud kommer ofta i sista minuten! Men inte FÖR sent.
Mikael , AnnaLena och katten följde med till Annelund.

Söndag 16 januari. Awad och Mattias skjutsade mig till Hjortkvarn där jag ska vara "barnvakt" medan Ulla är i skolan i Härnösand till fredagen.

Nu ska jag berätta att det är svår storm i Skåne.Öresundsbron är stängd. Linn är på väg från Göteborg till Malmö. Jag talade nyss med hennes man, Sebastian, som talade om att han skulle med sitt lag varit i Köpenhamn på basketmatch i dag men fick veta att bron skulle stängas och matchen inställdes.
Vi ber för Linn och för alla som måste vara ute på vägarna. Folk har fått rådet att stanna inomhus.
Nu väntar jag på telefonmeddelande att hon kommit hem till Malmö.Stormens namn: Gorm.

Så önskar jag oss alla GodNatt. Jag ska gå till sängs sedan jag fått telefon från Malmö att Linn kommit hem. Tacksam att Gud är med!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar