fredag 27 november 2015

Fredag 27 november 2015. Hårfrisörska men ingen träning. Blåsig dag."Söstrabesök"

Att besöka frisör för att få håret tvättat har aldrig tidigare hänt, Men i dag hände det,. Jag hade så fina
 lockar sedan mitt förra besök så jag ville ej riskera att de skulle försvinna, vilket kunde ha blivit fallet utan frisörskans hjälp. Jag är såå nöjd med min nya hårfrisörska. Dessutom finns hennes salong mycket nära mun bostad.

Mina två yngre systrar var i dag inbjudna på rotmoslunch. Jag anser att man bör ha sällskap för att äta rotmos. Som när man äter surströmming, ungefär!
Till kaffet kunde jag bjuda på flera sorters kakor och god saffranskrans. Kaffestunden förgylldes av att IngaMajs son Anders delade den med oss. Anders och jag har alltid haft ett speciellt förhållande till varandra och att ha både honom, hans mor och moster här samtidigt gjorde det festligt.Dagen har varit grå och blåsig, men med plusgrader, ej att förakta av en frusen person.

En överraskning var att Kerstin, som i går hjälpte till med att pynta till Advent, kom med fyra underbara julstjärnor att sätta på sidan om adventsljusstakarna, som hon satte i fönstren i går. Gissa om jag blev glad!

När Georg levde och arbetade i Stockholm, sista tre åren i Linköping, hade han vid sin hemkomst, fredagen före första advent, alltid med sig julstjärnor till fönstren. Det där med julstjärnorna till advent rör mitt innersta och jag har nära till tårarna fortfarande fast så många år har gått sedan han flyttade hem till Gud. Roligt nog hade Kerstin dessutom med sig en stor påse clementiner, något som alltid måste finnas med i advent.

Nu tänker jag berätta lite om första dagarna av år 1994.Enligt min Dagbok.
Söndag 2 januari åkte familjen Hallqvist, Jonas och jag till Hjortkvarn ett par dagar.
Tisdag 4 jan. Kristin tog bussen från Hovsta och kom hem till mej."Kul att vi har varandra. Tittar på TV och pratar".

Torsdag 6 jan. Trettondagen. Linn s föräldrar lämnade henne hos Kristin och mej medan de var i Immanuelskyrkan på Gudstjänst. Båda flickorna hämtades av sina pappor på eftermiddagen. Jag gick igenom alla filmkassetter och skrev på innehåll.

Fredag 7 jan.Mikael plockade ner sina saker i plastkassar för att flytta hem till Anna-Lena.
Anna kom hungrig hit på kvällen. Berättade att hennes mamma kommit till sjukhuset under dagen.
Söndag 9 jan. Känner mej ännu inte helt bra. Som om jag har ett sår i bröstet efter all hosta.
Mattias och jag handlat i ICA, Tybble.

Måndag 10 jan. Kerstin och Awad sovit sista natten i sin villa på Sörbyalle´n.
Så flyttar de ett par mil från stan. Jag skickar med en gryta grönsakssoppa, så "flyttfolket" får lite mat för att orka med jobbet. Kerstin, Awad och hunden Largo kom hit och sov över här.

Slutar här för i kväll. Så sömnig. En rolig dag tar också slut. Jag känner det lite så också och säger därför "Natti" och önskar oss alla GodNatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar