torsdag 18 september 2014

Torsdag 18 september 2014.Lite mer om år 1988.

Tågresa för Kristin och Emil med farmor/mormor Ruth. Några dagar hos mor Alva i Figeholm.
 Eftermiddagskaffe på altan i solen som lyser dag efter dag sedan morgondimman lättat.
Jag har haft en trevlig dag tillsammans med barnbarnet Bernard och yngsta dottern. Mamma bortrest ett par dagar på kurs med jobbet. De två andra små barnen på dagis.
 Jag fick skjuts till träningen. Grävde sedan fram fin jord från komposttunnan. Silar jorden i en stor , av min tidigare, nu avlidne granne, egenhändigt tillverkad tingest. Han var en mångsysslare och uppfinnare och jag är glad att han donerade den till mig medan han levde.
 
I Skottland har man i dag haft folkomröstning angående landets självständighet och uppbrott från England. Ett ödesval sägs det i TV. I Australien har man gripit 15 personer, misstänkta terrorister, som är anslutna till IS (Islamiska staten). De hade hemska planer på gång. I Örebro har på samma gata nio bilar satts i brand vid ett och samma tillfälle. "Sorgeliga saker hända" och polisen har svårt att hitta förövarna. 

Nu till år 1988och september månad. Av dagbokens innehåll förstår jag att jag gått in i en ny femmånaders period av arbete. Denna gång i Vivalla Frikyrkoförsamling. På den tiden fick man bjuda ut sig själv och tala om att kommunen betalade lönen. Naturligtvis ingen hög lön men man fick vara tacksam att få jobba med det man var intresserad av. När de fem månaderna var slut fick man en ny Akasseperiod i nästan två år.
Jag arbetade ju bland människor antingen jag jobbade med kommun som arbetsgivare eller hade Akassa och var min egen arbetsgivare. Detta gav mig möjlighet att ställa upp också för barn och barnbarn när dessa behov fanns och det var ganska ofta.

Den här hösten hade vi bara en av yrkesskolans pojkar inackorderade hos oss.

Den 22 september åkte Georg till Israel med en stor grupp resenärer.
Samma dag tog kusinerna Emil och Kristin, tillsammans med mig, tåget till Linköping, där Georg mötte upp och överlämnade bilen till oss innan han fortsatte sin resa. Tågresan ,med byte i Mjölby och matsäcksätande på tåget var lycka för mina två medresenärer.
Jag hade huvudvärk nästa dag men jagade den bort med tabletter.
Vi hann med en hel del besök de dagar vi var hemma hos mamma. En dag var vi hos min faster Elin, som insjuknat i svår cancer och låg på sjukhuset. Min yngsta faster.
Köpte kamera hos Bo Sage, innan vi anträdde färden till Örebro. Så snälla och trevliga barn jag hade som sällskap!
Okt. den 8 kom Georg åter från sin resa. Okt. 13 till begravning i Småland. Nu var faster Elin död. Vilket hastigt förlopp sjukdomen hade! Den 15 okt. med Georg till Katrineholm på FS distriktsstämma.
På kvällen surströmmingsfest i Örebro med "gänget". Denna gång hos Karin och Ingemar Berntsson.
"Fullt ös" med jobbet i Vivalla. Den 17 okt. fick jag så ont i vänster arm så jag kunde ej hålla i ratten på bilen. Ulla fick köra när mamma, Ulla och jag åkte till Lesjöfors den 19 okt.
Så roligt att titta in i Färgcentrum och även hälsa på hos Hedlunds, Märta Nilsson, Östins och Majny Myrtenkvist, som skötte vårt hem en tid när Georg var sjuk och jag ensam i affären. En fin resa!

Hösten fortsatte med besök av barnbarn, som sov över ibland. Vi eldade i kakelugnen,grillade korv, spelade sällskapsspel och hade mysigt. Härligt att bo i samma stad. Jag var även en flitig mötesbesökare kan jag se.
Så var oktober slut och jag får göra slut på resten av året i nästa inlägg.
Nu ska jag försöka få med ett foto på Emil och Kristin när vi reste till Småland. Önskar oss alla en God Natt! "Jag lyfter ögat mot Himmelen och knäpper hop mina händer..."   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar