söndag 7 september 2014

Söndag 7 september 2014. Födelsedagskalas i familjen.

Tomater blir det många i år men de är sena med att bli röda.
😋
Hämtades i går av Ulla och Lennart. Sov över natt i Skrankebol.I dag åkte vi till Alva i Pålsboda och firade hennes 10årsdag. Födelsedagskalasen i vår stora familj blir många. Ibland har jag möjlighet att vara med.Ibland inte. Lite av släktträff blev det också och så lite nya kontakter då vänner till den jubilerande familjen också fanns med.
Åkte färdtjänst hem. Vet inte vad som hände men kände mig yr och något konstigt med vänster öga, när jag kom hem. Soffan såg inbjudande ut! Dagens tidning föll snart ur mina händer och jag somnade gott. Jag gillar inte att sova på dagen och allra helst inte i dag då jag tänkt gå till "min" kyrka där det kl.18.00 var bön för den förföljda kyrkan, synnerligen angeläget i dessa dagar då "IS" trakasserar och dödar de som ej konverterar till Islam. Läste i går om en ung kvinna, som vägrade och tog sitt eget liv för att undkomma våldet. Illa är att de som utför dessa hemska gärningar tror sig göra något bra.

Så långt ifrån det budskap Jesus förkunnade!!. Skönt att jag kan be här hemma även om det är bra att få komma tillsammans med andra kristna, men jag får ta det som ett misslyckande att jag somnade.Ibland önskar jag att jag bodde närmare kyrkan!

Bäst att dyka rakt på år 1987.Lördagen den26 september spelade Jonas och Bernard på en "konsert" i Betel. Fiol och cello?
18 sept i Stockholm. Hälsar på hos Ingeborg, som är dålig. "På Maxim och lyssnat till Magnus Härenstam i 90 minuter," står det. "Jättekul" Jag minns ännu hur rolig denna monolog var!
Elsemarie och jag bilade till Örebro på kvällen sedan vi sagt farväl till pappa Georg.
"Jag är snurrig i huvudet", står det nästa dag. Undra på det, tänker jag när jag läser om min framfart. Sammanträden , deltagande  i Närradion, som även det gav nya kontakter med telefonsamtal och besök.
En helg besök av mina kollegor, Gun och Maria från skolan i Borensberg.
Ofta i kyrkan på möten av alla slag. 30 oktober till 2 nov. hos mamma i Högskulla. Elsemarie på ungdomskonferens i Aneby, 7-800 ungdomar med!
Ofta står det i dagboken: "Ont i huvudet" "Lagt mig 24.00": Ibland senare.

Fredagen den 13 november hände så att Georg kom hem från Stockholm med en Toyota Corolla, som FS inte längre behövde som firmabil. Vi betalade genomatt ta banklån.
Vi hade ingen bil när vi kom från Borensberg år 1982, utöver min lilla Morris, som jag sålde ganska snart på grund av bilens ålder.
Vi cyklade här i stan och köpte gamla bilar tillsammans med Ulla och Lennart. Den som behövde bilen  använde den. Så enkelt var det. Kerstin och Sven hade ju också bil så det ordnade sig alltid.  Georg hade årskort, första klass, på SJ, betald av FS, eftersom han reste mycket i tjänsten, vilket han naturligtvis också använde privat.
Att ha en bra bil igen, var ändå något fantastiskt. Den körde vi i många år. En pärla. Ytterst få reparationer och oerhört bensinsnål. Det händer att jag ännu tänker på den med saknad.

Ett föskräckligt långt och händelserikt år detta. Jag kunde inte få slut på det i kväll heller men nu tänker jag i alla fall gå till nattens vila, tacksam för en trevlig dag. Gud, du är så god! Nu ska jag avsluta dagen med att särskilt be för de förföljda människorna, som  tvingas dit de inte vill! Gud har givit oss vår fria vilja. Han längtar efter vårt "ja" till honom, men väntar tåligt!
Just nu påminns jag om den fina psalmen i vår Svenska Psalmbok: "Guds kärlek är som stranden och som gräset, är vind och vidd och ett oändligt hem. Vi frihet fick att bo där, gå och komma, att säga ja till Gud och säga nej. Guds kärlek är som stranden och som gräset, är vind och vidd och ett oändligt hem!"
 Sov Gott, kära vänner! Önskar oss alla en fin, frisk dag i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar