söndag 28 september 2014

Söndag 28 september 2014. Mera 80tal.

Här tackar mamma, genom Georg, för all uppvaktning och för att så många ville komma till festen.
  
Så var mammas fest över och vi skingrades med trevliga minnen. Allt blev så lyckat.

 Upptäckte vid hemkomsten att jag blivit av med 3.800 kronor. Varför spärrade jag inte kortet står det i dagboken. Jag hade några dagar tidigare förlorat min plånbok, men trodde att den skulle komma fram på något sätt. Vid närmare eftertanke förstod jag att den blivit stulen av en ung besökare i vårt hem. Eftersom jag i någon mån hade haft med  familjen att göra så tänkte jag att det bästa i detta fall var att låta det hela bero. Tyvärr hörde jag senare att jag inte var den enda som råkat ut för denna "smarta"person.Tror att jag på den tiden hade koden på en papperslapp i plånboken. Sedan många år har jag som kod ett ord innehållande 10 olika bokstäver där första bokstaven står för en etta. Endast jag själv kan tyda bokstäverna.

I slutet av månaden kom socialen hit med en 16 års pojke, som jag nu inte minns anledningen till, men vi fann varandra och jag fick också bra kontakt med hans föräldrar och besökte dem.
3 juni åkte Georg och jag till min bror Helge och hans fru Karin, boende i Södertälje. Georg stannade kvar där medan vi andra tre åkte till den årliga "Smålandsträffen" i Stockholm där alla hade anknytning till Misterhults kommun och många från Figeholm fanns på plats. Så roligt att träffa en och annan lekkamrat eller skolkamrat från 30talet.  Nästa dag med Helge och Karin till Mörkö och deras sommarstuga innan vi åkte hem.

Nu hade jag förutom 16åringen också fått en kvinna hit för rehabilitering.
Jag satsade en hel del tid på henne för att hon skulle komma tillrätta med sitt liv.
Den unga pojke som bott här under sin skoltid i två år slutade nu skolan och lämnade Örebro. 

Även barnbarnen hade examen i sina skolor och för familjen i Vivalla, Ulla och Lennart, innebar det att
 de flyttade för gott till Skrankebol, Hjortkvarn, där de sedan ett par år ,eller mer, haft sin "sommarstuga". Huset hade två rymliga våningar och de har fortfarande stor glädje av sitt hus, som de under åren jobbat med och gjort om. Numera kommer barn och barnbarn hem och hälsar på och där finns gott om plats för samtliga.
För barnen, på den tiden, innebar det att de fick åka skolskjuts eftersom deras hus låg några km. från skolan men alla var nöjda. Kusinerna hade redan tidigare varit där på helger och sportlov och alla kände sig hemma "på landet".

Nu tar snart denna dag slut och Isak går här och undrar varför jag inte tänker gå till sängen. Han vet inte att familjen om en halv timme hämtar honom. I morgon har Tobias klass studiedag och han är därför hemma och tar hand om Isak. Jag har varit ensam hela dagen och inte varit i kyrkan.
 Nu talar de i TV åter om alkoholens roll i många familjer. Det gör så ont att höra de vuxna berätta om sin svåra barndom och skuldkänslor över att de ej kunde hjälpa sina föräldrar ur deras missbruk.Familjerna är väldigt skickliga på att dölja sina problem för utomstående säger de.
Nu säger jag GodNatt och ska lyssna lite mer innan jag ska säga "Hej då" till Isak.SovGott!


 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar