måndag 29 september 2014

Måndag 29 september 2014. Sen kortisblogg i kväll.

Kristian har varit med mamma och mormor och handlat dagsfärska limpor till halva priset.
Ja så var det på den tiden i Lundby. Klockan ett kom brödbilen till affären med limpor som från början hade lågt pris, vilket sedan sänktes till hälften. Med 10 pojkar så gick det åt en del bröd och vi förpassade limporna till våra "frysar", där de ej blev liggande så länge.

I mammas dagbok läser jag att hon höll på med "efterkalas" t.o.m. 23 maj. " Tack gode Gud att jag fått nåd att leva så länge", lyder i dagboken några ord, som avslutar hennes födelsedagsfirande.

När vi var hos mamma i påskhelgen visade hon mig några mönster på virkade överkast, som jag önskat att hon skulle virka. Jag valde ett med rosor, så vackert men inte anade jag att mamma skulle ta itu med det på en gång. Nu ser jag i hennes dagbok att hon virkade och virkade, hade ont i ryggen emellanåt och nu tänker jag att det var väl alltför mycket för henne." Nu har jag virkat en ränga till",står det ibland.

Den 15 juni står det i min bok att Elsemaries Lasse fyller 25 år "någonstans i Grekland.". Aha, de var ju ute och tågluffade sedan de avslutat sitt år med "Kanal 3". Elsemarie hade fått jobb och lägenhet i Katrineholm, där Lassse bodde och till höstterminen skulle hon börja sin bana som musiklärare där.

Den 18 juni flyttade 16åringen åter till sina föräldrar där allt nu funkade igen. Samma dag står det att jag ringt till mamma och hon är ej så pigg. Skönt att vi snart får komma hem och bo i hennes närhet, har jag skrivit.
Kvinnan som bodde här, till och från, för rehabilitering var fortfarande kvar. Mattias var en tid hos kusinerna i Hjortkvarn.
Nu närmade sig midsommarhelgen och den berättar jag om i nästa inlägg.
Dagen som gått har varit helt underbar med sol och värme. Fick skjuts till träningen, plockade fallfrukt hos Elsemarie, som har så mycket så jag ska ge till min syster som ,full av energi, trots värk i sina ben, kokar äppelmos och jobbar på. Så roligt att hon blev så bra efter behandlingen på sjukhuset.
"Herren är min herde, mig skall intet fattas" står det i psalm 23. Det sover vi på!























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar