fredag 12 september 2014

Fredag 12 september 2014.

Ja, så fick jag inte med fotot jag utsett, i kväll heller. Bara att invänta nästa tillfälle. Kanske hittar något annat.
Dagen började med att jag var så trött. Kom ändå iväg till Träning.
Besök av en vän som mådde dåligt och behövde både mat, kaffe och vila innan han drog vidare mot Norrland för någon dag.
I kväll är det slutdebatt inför valet på söndag. Kommer att bli "en rysare" sägs det. Får se hur länge jag orkar med att både blogga och titta på TV.
I går kväll ringde det på dörren. Utanför stod en dam som artigt frågade:"Har du bestämt dig?"  Jag svarade:"Ja."  Det var hela konversationen.
Så nu vet ni alla det. Jag har också kryssat och på söndag går jag till vallokalen.
Nu fick jag telefon att norrlandsresenären är framme vid målet.

Bra! Då går jag in på år 1988 igen. 16 mars är Georg och jag i Figeholm, hos mamma. Då får vi telefon från Åre sjukstuga och Elsemarie. Nu har hon ramlat igen och skadat ledbandet i den andra handen.Denna gång. Hemma i Örebro  blir det besök på RSÖ. Skönt nog  behövdes ingen operation.  Hela ledbandet var ej avslitet så det skulle läka ändå.
Besök av ett tidigare fosterbarn , som nu blivit mamma och hade sin lilla pojke med sig.
12 april kom 35 personer hit för att beskära äppelträd under Trädgårdskonsulent Nordströms ledning. 18 april, äldsta barnbarnet fyllde 16 år.
19apr. Elsemarie kär igen, i en ny man! (Det var honom hon gifte sig med).
21 apr. Sven åkte med predikantkören på deras vårresa.
1 maj åkte Georg till Israel. 5-9 maj  jag hemma hos mamma. Trött och har huvudvärk.
12 maj åkte jag till Arlanda och hämtade Georg. 13 maj var det begravning i Stockholm. Ingeborg slutat sina dagar på jorden. Så tomt det blev och jag vet att vi åter förlorade en förebedjare.

Ingeborg var i många år föreståndare för Söndagsskolan i Stockholms Fria Baptistförsamling, senare Korskyrkan. Där var Georg och jag, vår son  Sven, Margit och Per Hallins son Per-Erik med sina föräldrar engagerade.Pojkarna  i ettårsåldern. På begravningen fanns båda pojkarna med, tyvärr inte Per-Eriks pappa, som dog då Per-Erik var i uppväxtåren, men hans rara, glada,  mamma Margit, mångårig vän till Ingeborg var så klart med.
 Minnesstunden blev en "repris" av en dag i söndagsskolan. Vi sjöng samma små körer, som på Ingeborgs tid. Hennes syskonbarn gick i samma söndagsskola och alla sjöng så det stod härliga till. Precis som Ingeborg skulle ha gillat.
 Gripande var när den nu 40åriga, berömde pianisten och låtskrivaren Per-Erik berättade om hur han, musikintresserad redan i barnaåren, fick av Ingeborg, hennes piano. Ett sådant intstrument var på den tiden alldeles för dyrt för ett ungt föräldrapar.
Minnesstunden blev en verklig högtidsstund och värdefullt för många av oss att mötas efter många år.

26 maj hade Frikyrkliga Studieförbundet stor samling i Ävsjö, med folk i bussar från hela landet, 4.200 personer. Prästen från Ibillin, Elias Chacour var huvudtalare och Georg tolkade.  En riktigt stor festdag, som jag fortfarande minns med glädje . Särskilt Frälsningsarmens sångare med Börje Ring, som solist.

28 maj var jag med på den årliga Misterhultsträffen och fick träffa gamla vänner bl.a. från Figeholm.
 30 maj, Maria på sjukhuset i Lindesberg.

Nu slutade debatten i TV och den var faktiskt bra. Hur det gått med att skriva samtidigt som jag lyssnade vet jag inte men nu är jag trött och stänger av Godnatt, vänner! Gud är god! Sov Gott!
 Jag hann ej avsluta halva året, som jag tänkt men det kommer fler dagar!
Kristian och morfar vaknar tidigt och så klart ska de ha kaffe. Kristian kokar och gör morfar sällskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar