måndag 15 september 2014

Måndag 15 september 2014.Dagen efter valet.

Nu är det kväll och i TV är det prat om valet och framförallt Sverigedemokraternas framgång i gårdagens val. De fick 13% av rösterna till Riksdagsvalet. Tredje största parti efter Socialdemokraterna och Moderaterna.
Nu var det inte politik jag skulle prata om i kväll så jag vill i stället nämna lite om dagen. Soligt och fint väder. En matgäst. Skjuts till träningen.

Jag går till år 1988. Om musiklärarexamen talade jag i mitt förra inlägg. Dagen efter hade vi  middag för Elsemaries lärare i Högstadiet, Brita Krus och hennes man, Borensberg, samt Albena Zaharieva, pianolärare på musikhögskolan, Örebro. Sven, hennes kollega,  med sina fyra barn var också med  samt
Mamma och en del andra av familjen. De båda lärarna hade en del att berätta om sin ambitiösa elevoch för oss var det särskilt roligt att få ha våra vänner, Brita och Rune, på besök.

Vill minnas att Skolpastor Lotta också fanns med. Hon var Svenska Baptistsamfundets representant nästa dag, söndag, då församlingen i Immanuelskyrkan, välsignade Elsemarie
 inför hennes tjänst inom "Kanal 3", då hon tillsammans med några andra ungdomar under ett år, med Svenska Baptistsamfundet som utsändare, skulle resa runt i landet, besöka skolor och kyrkor.
Efter kyrkobesöket var vi 13 personer här på middag. Georg åkte till sitt jobb med tåget.

Den 8 juni:Maria hemma från sjukhuset men fick feber och hög sänka och måste tillbaka till Lindesbergs lasarett. På morgonen gratulerade jag Ulf, en av våra "skolpojkar", som fyllde 20 år i dag.
Skjutsat Mikael till skolan. Hem och hämtat Elsemarie och kört henne till tåget.
Samma dag står det i dagboken:" Varför är jag jämt så trött och varför susar det i öronen. Jag orkar inte mer..."
den 10 juni står det:" Examen i dag. Maria får ej komma hem. Ulf och Urban,"( pojkarna som bott hos oss hela året), kommer och fikar på olika tider, innan de åker på sommarlov.
Georg kommer hem. Vi äter lunch hos Kerstin. Ulla och Lennart hämtar mamma och åker till Figeholm.
Lite rörigt här. Jag vimsig och gråter, lägger mig tidigt."

Nästa dag, lördag 11juni." Maria hemma på permission över helgen. Georg och jag åker dit och äter lunch. Besök på kvällen. O så trött jag är!"
Men, icke förty, två dagar senare står det:" Äntligen ensam! En underbar dag. Bakat bullar och tvättat.
Bakat tre sockerkakor.Jobbar i trädgården. Hälsat på hos grannen Märta. Fått ett underbart brev från Elsemarie."
15 juni. "Maria hem från sjukhuset men har fortfarande ont.
Så tog juni månad slut. Men innan dess hann jag på uppdrag av familjen åka till Tiveden tre dagar för att "vila upp mig".I efterhand tror jag att jag vilat lika bra hemma nu när alla konserter och fester var över. Jag var också i Värmland på ashram ett par dagar, av fri vilja.. Efter  några dagar tog jag bilen full med barn och åkte till Hjortkvarn, där Ulla tog kusinerna till sjön, medan jag lagade mat.
Till midsommar åkte Georg, jag , Martin och Mattias hem till mamma, där pojkarna och jag stannade några dagar, sedan Georg åkt tillbaka till Stockholm.
 
Det blev lite mycket, det här, men tänk så mycket man orkar när man är ung.
 Nu har jag i alla fall avverkat halva år 1988 och resten av året blir förmodligen lite lugnare.
Nu önskar jag alla "läsare" en GodNatt. Hahaha, nu ser jag att klockan är så mycket så de flesta  har somnat nu. Men, i alla fall!! Sov gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar