onsdag 17 september 2014

Onsdag 17 september 2014.Frukostgäster och lite mer.

Dimma och 8 grader på morgonen innan solen kom. Telefon om att ett par frukostgäster kunde tänka sig ett besök vid dagens början. Jag kokade gröt, ägg och kaffe. Jag tycker om snabba ryck, något jag fått vänja mig vid under mitt brokiga liv.
Vattnade! Regnar gör det inte i våra trakter. Alfons fastnade på sin vandring men han tar sig snabbt hem med ett par tryck på knappar. Jag trycker på samtliga för jag har ej lärt mig hur han funkar.
Tidigt i morgon bittida får jag besök av barnbarn med liten dotter, sedan de två äldre syskonen lämnats på dagis. Lite kaffefrukost och sedan kroppkakor till lunch, som vanligt när pappa Bernard äter här.
 Jonas, kusinen, vill ha raggmunk, så de äter aldrig här samtidigt.

Nu ger jag mig en kort stund in på september månad 1988. Den 2 sept. hade jag flera kusiner här medan föräldrarna hjälptes åt med tapetsering mm hos Kerstin. Georg kom hem från sitt jobb vid midnatt. Nästa morgon åkte vi till Jönköping för att hämta våra palestinska vänner Abdullah och Noah Awwad. Det ösregnade på vägen mot Örebro. Jag skämdes lite för det dåliga vädret men Noah, hon jublade högljutt i bilen.Hos dem är regn en bristvara. Regn även på marknaden i Borensberg, där vi stannade till en stund.
Söndagen i Sörbykyrkan där våra vänner talade, med Georg som tolk. Nästa dag åkte de alla tre vidare ut i landet med besök här och var.
Den 18 sept. var det val. I boken står det att jag röstat på olika partier i de tre skilda valen.
På måndagen står det att "Ingvar Karlsson blir kvar.  Miljöpartiet kom in i Riksdagen med 20 mandat, vind i seglen just nu. Säldöden härjar och skogen dör!De borgerliga släppte till rösterna!
Skulle skrivit mera men sparar lite till nästa inlägg. Nu ska jag sova. Jon Blund kommer så hastigt och jag kapitulerar direkt. GodNatt alla! Sov Gott! Herren är min herde, mig ska intet fattas! Amen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar