söndag 31 augusti 2014

Söndag 31 augusti 2014. Förhoppningsvis lite forntid.

Så var det söndag igen! Ju äldre jag blir, ju svårare får jag att komma igång på morgnarna.
Det blev TVgudstjänst och Närradio och ingen kyrka.

Jag skulle få en matgäst i dag och så blev det.Kristin kom efter sitt besök i"sin" kyrka. Efter maten spelade hon piano en stund innan hon frågade efter en dammtrasa. En ypperlig fråga. Nu började en noggrann genomgång där dammet fick stryka på foten. Nästa fråga gällde en dammsugare för avslutning av städjobbet. Jag kunde bara säga att jag för dagen saknade en sådan. Det föll ej i god jord men jag meddelade att den skulle vara på plats senare i veckan. Fika med goda wienerbröd avslutade det för farmor givande besöket.
 I Skåne har det regnat så mycket så vägarna är ofarbara. 88mm regn på några timmar i morse. En mängd som brukar gälla för en hel månad. En buss hade fastnat under en bro och det fanns de som simmande fick lämna sina bilar. Bilderna som visas går ej att återge med bokstäver.

I Irak finns nu 1½ miljon människor på flykt undan de brutala anhängarna av IS, Islamiska Staten, som har som mål att ta kontroll över hela området. För att komma dit tillåter de sig att använda vilka brutala metoder som helst.
Sverige tar emot många flyktingar men tyvärr blir det ofta en fråga om förvaring eftersom vi har svårt både med att hitta egna bostäder åt alla och att ordna jobb, då arbetslösheten är stor.
Viktigast, tycker jag, är att de så fort som möjligt får språkundervisning men att de också får sysselsättning eller fritidsaktiviteter bland svensktalande. Många länder i närheten av Syrien och Irak tar emot stora mängder flyktingar, som bor i stora läger. Det är så hemskt.

Grymt är också att människor, av dessa tyranner, tas som gisslan, och många gånger betalas stora summor ut för frigivning, vilka pengar finansierar deras fortsatta framfart i förföljelse och dödande.

Egentligen är det ej önskvärt att skriva så här dystert, men just nu är det så många katastrofer på gång så det går ej att tyst gå förbi.
 
Det går sakta med berättelsen om 80talet men det kan ej hjälpas. Jag blev nu så sömnig så jag har bara ett val och det är sängen. Så tacksam jag är för den.
Med en bön för alla stackars lidande människor, vetande att det är en strid som pågår mellan det goda och det onda och att Gud en dag ska ha sista ordet så säger jag GodNatt och Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar