söndag 10 augusti 2014

En liten blogg påsöndagskvällen 10 augusti 2014.

Det blev en "trött" dag i dag men nu är den snart slut. Jag kvicknade, som så ofta, till framåt kvällen.
Ingen kyrka i dag heller. Lite TV2, lite Gudstjänst på P1. Läser alltid med i trosbekännelsen. Känns viktigt för mej. Den sitter som berg sedan konfirmationstiden.

Ringde till min syster, som varit i kyrkan.
Fick besök av Filip, som varit hemma ett par dagar och nu kom för en fika och en liten pratstund innan han i morgon åker till Göteborg "på riktigt" för några års studier där. Känns lite konstigt när de sista barnbarnen åker iväg. Inte konstigt att jag håller kvar den sista, Tobias, som i nästa vecka börjar på gymnasiet. Så gott att ha dessa tre år. Jag har alltid haft, och har, god kontakt med mina 14 barnbarn. Något jag är så tacksam för.

Innan Filip kom bakade jag bullar så han får med sig till Göteborg. Själv gillar han inte bullar men säger att det är bra att ha i frysen när kompisar kommer och fikar!
 Ett telefonsamtal från Kerstin var trevligt. Hon skulle jobba i natt och hade svårt att sova i dag.

Jag är besvärad av den där hostan, som kommer och går. Kerstin hade samma problem.

Framåt kvällen gick jag ut för att plocka röda vinbär innan det utlovade regnet faller i natt.
Plötsligt stod mågen där. "Hej svärmor, vill du följa med hem och äta kräftor?"
Flexibel som jag är satt jag strax i bilen för färd till kräftskivan som blev inställd i går på grund av Elsemaries ryggskott. Hon äter Ipren, är bättre i dag och hoppas kunna ta sig till jobbet i morgon.
Så fick jag även i kväll vara till lite nytta i deras kök efter måltiden. Fick skjuts hem och sitter nu här i fullmånens sken och avslutar dagen. Orkar inte skriva det jag tänkt men det kommer, det kommer.

Kära vänner, Sov Gott!
"Så går en dag än från vår tid och kommer icke mer och än en natt med Herrens frid till jorden sänkes ner", tror jag vi sjöng vid skoldagens slut. Så sjunger vi nu också! Natti, Natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar