fredag 15 augusti 2014

Fredag15 augusti 2014. Överraskande och givande möte på stan.

Så fort tiden går! Nu sitter jag här igen, ska försöka få till en blogg och berätta lite om dagen, som svunnit! På Närradion lyssnar jag till fin sång från Pingstkyrkan. Just nu sjunger de den fina sången:"Min Jesus lever, därför vill jag leva. Min Jesus lever, därför är jag trygg. Jag säkert vet att han mig leder. Mitt liv är värt att leva för han älskar mig."

Tog bussen till stan för att uträtta några ärenden. En gång i månaden brukar jag besöka bank, apotek och andra butiker i dess närhet. Ibland blir det en extratur. Någon gång tar jag en promenad.
 Det tänker jag göra i morgon för då planerar jag att gå med i en demonstration, som börjar vid Järntorget. Vi har i vår stad en Syriansk församling, Mariakyrkan, som har tagit initiativet. Alla kyrkor,  många andra föreningar och enskilda kommer att demonstrera mot IS, Islamiska Staten, som förföljer och dödar de som ej konverterar till Islam. "Upp till kamp för de kristna i Irak", står det med stora bokstäver på första sidan i Nerikes Allehanda i dag. Det är inte bara kristna utan också andra minoriteter, som förföljs och har flytt när IS slagit till mot deras städer. "Kristna förföljs, torteras och mördas",skriver tidningen. De är våra bröder och systrar och vi måste visa att vi inte tolererar ondskan, som pågår i både Syrien och Irak.

Åter till dagen. Jag kom fram till kassan hos Claes Olsson och skulle betala. Upptäckte att kunden före mig var min son. Stod tyst först medan han med sitt kort betalade en stor grej han köpt. " Kanske min herre kan betala detta också" sa jag , medan killen i kassan tittade storögt på mej. Hahaha! " Så klart, men du skulle väl ha köpt lite mer då", sa Sven och betalade.
 Vi skulle båda till Cityhallen och bestämde att träffas där. När jag plockat korgen full med varor kom Sven med en scanner (?) och drog igenom mina varor. Så roligt att ha så generösa barn!
Så fick jag skjuts hem och slapp släpa min tunga dragväska på bussen.

I dag var sista dagen att äta lunch med Tobias, som börjar sitt första gymnasieår på måndag. Då börjar också mitt dagmattejobb och Isak ska på nytt vänja sig vid att åka hemifrån varje morgon och dessutom missa alla lekstunder med Tobias. Hoppas att vi ännu har många fina sommardagar framför oss!

Nu tar denna fredag slut och jag önskar er alla en GodNatt! Sov Gott! Herren är vår herde, som bryr sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar