måndag 4 augusti 2014

Söndag, måndag 3 och 4 augusti 2014.

Trettiofyra grader varmt i dag. Jättestor skogsbrand i Salatrakten. Helikoptrar åker i skytteltrafik över området och besprutar men elden sprider sig alltmer. De nstörsta elden i Sverige i modern tid.
I Gaza fortsätter bombningarna och många dör.
I Kina är det en stor jordbävning på gång, med många dödade och skadade.
I Sverige har vi sommar till 100%.

Socialdemokraterna meddelar att 20000 ungdomar ska få jobb inom äldrevården genom anställning och utbildning. Det stundar till riksdagsval och vi får vara beredda.

Men nu till gårdagen då mina systrar anlände från Småland. SÅ mycket de hade uträttat under dagarna i Högskulla! De hade i bilen med sig flera flaskor Fläderblomssaft, som Stina är specialist på att förfärdig och jag är tacksam mottagare varje år.

Tobias och jag avskedsfikade med wienerbröd. Vi drog ut på avskedet så länge som möjligt. Spelade Fia och Othello, som så många gånger förr. Från Göteborg anlände föräldrarna vid 17tiden.

 Systrarna och jag åt den av mig färdiglagade kycklingen på Ingamajs "svala" altan.

I dag var Stina och Ingamaj på både Plantagen och Ica Maxi. Jag var så glad att IngaMaj själv fick följa med till affären och välja vad hon ville köpa. Inte bara skicka lappar med hemtjänsten. Vi fikade på altan innan Stina åkte vidare till Uppsala och dottern med familj som i dagarna bytt bostad.
Det skulle bli åska och regn i dag men vi missade  i dag också. Åskan kunde vi gärna undvara. Men regnet, det efterlängtade, som faller runt omkring på olika platser utom i Örebro! DET skulle vi vilja ha!
Det enda "synliga" jag gjort i dag är påfyllning av två flaskor nygjord hallonsaft, utöver att jag umgåtts med mina systrar. Sov en stund i källaren.   
Lasse och Elsemarie började sina jobb i dag. Elsemarie ett nytt sådant. Bara att önska dem båda "lycka till". Linn och Sebastian firar tvåårig förlovningsdag  och ser fram emot nästa års bröllop.

Värmen har varit olidlig i dag igen men sommarkvällarna är helt ljuvliga. Hoppas att alla som i dag återgått till sina jobb får tid att ta vara på dessa underbara kvällar!

Ja det här var vad jag orkar med just nu. Sängen vid det öppna fönstret väntar.
Godnatt och Sov Gott! Gud är god!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar