lördag 2 augusti 2014

Lördag 2 augusti 2014. En problematisk vecka med mycket sol.

Som jag tidigare nämnt är jag en mycket flexibel person. Sedan tidig barndom har jag haft ett stort intresse för människor. Små och stora, gamla och unga, rika och fattiga. Jag har brytt mig om.
Det har bara varit helt naturligt och skänkt mig stor glädje. Haft kontakt med många.
Blivit besviken många gånger.
Min flexibilitet har kommit mig till hjälp vid sådana tillfällen.
Jag tänker som så: "Jaha, nu är det SÅ HÄR. Då får vi göra det bästa av den nuvarande situationen."

På torsdagen denna vecka skulle jag ta bussen till Figeholm för att nästa dag tillsammans med mina systrar åka till Öland där Ingamajs dotter och måg har "SiTT PARADIS". Jag var där förra sommaren så jag vet hur fint de bor.
Nu hände det oväntade. Jag hade tidigare hört att detta veckoslut skulle Filip flytta in i sin nyförvärvade lägenhet i Göteborg och föräldrarna skulle frakta dit diverse möbler till den lilla lägenheten. Tobias skulle vara upptagen med sin fotbollscup dessa dagar och skulle bo hos en kompis. Denne hade med sina föräldrar rest bort och snabbt skulle nu detta fixas. Dessutom visade det sig svårt att få hjälp med Isak. Folk flyr staden när det är så varmt.

Tobias fyllde 15 för ett par veckor sedan och man kan tycka att han borde kunnat bo ensam men han var inte inställd på det och nu blev det så att jag fattade ett raskt beslut. Jag stannade hemma.

Inte roligt att meddela mina systrar vilket val jag gjort. Men nu blev alla i familjen nöjda. Kändes tryggt och Tobias tackade mig och försäkrade att han var mycket nöjd. Han är mitt yngsta barnbarn och snart flyger han också ut.Isak och jag är ju också vana vid varandra.Han ska ut ibland och mat vill han ha.
Första matchen i dag började klockan 8 och Tobias var så nöjd vid hemkomsten att han gjort ett mål.
Det blev fler matcher under dagen och kvällen slutade som den brukar, när vi två är tillsammans ensamma, med något av vad den näraliggande Pizzerian  har att erbjuda.Myskväll! Gillart!

Ingamaj, som bor i min närhet var för en tid sedan på sjukhuset och efter de dagarna har hon blivit mycket bättre. Sååå roligt. Hon har en enorm energi och efter att jag pr telefon fått rapport om allt dessa två energiknippen till systrar uträttat av maskrosupptagning, tillverkning av bakverk och annat under dagarna i Figeholm så tänker jag att det hade nog inte varit bra för mig att vara där denna vecka, vid min ålder.

Jag har varit trött, ibland haft huvudvärk och inte ens orkat blogga. Bara suttit i skuggan.
Kom i dag på att jag är ändå 7 år äldre än Stina och 4 år äldre än Ingamaj. När man kommit så långt upp i ålder så kan man jämföra med barndomens åldersskillnad säger min dotter, distriktssköterskan, som jobbar med äldre.Hela denna vecka har vi haft över 30 grader och jag beundrar mina systrar som uträttat så mycket medan jag bara kopplat av. Sedan är det väl också så att man prioriterar lite olika.

Jag ska i alla fall bjuda dem på middag när de kommer i morgon.

I Göteborg har trion gjort klart i Filips lägenhet och på måndag börjar föräldrarna sina jobb. För Elsemaries del ett nytt sådant.

Det har alltså varit en oerhört varm vecka och en regnskur skulle hälsas med glädje. Det var länge sedan det föll några regndroppar i vår stad där solen står stilla. Men är det sommar så...

På Öland har Ulla och Lennart varit i ett stort hus med alla sina barn och deras familjer, hela veckan.Bra att passa på att samla dem när det går. Alla bor ju ej i närheten av varandra.

Tobias lag förlorade i kväll så därför ska de ej spela i morgon. Vi önskar Kumla "lycka till"!

Nu önskar jag er alla God Natt och går till sängen.Herren är min herde. Mig ska intet fattas.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar