onsdag 30 juli 2014

Onsdag 30 juli 2014.Solen har stannat för gott i vår stad ?

I måndags 28 juli berättade jag om veckan som gått men slutförde inte berättelsen om den intressanta lördagen. Vår yngsta syster  som kan tala portugisiska stannade med sina brasilianska vänner kvar hos värdfolket Anders och Malin medan IngaMaj och jag åkte Färdtjänst till Örebro, som innebar en extratur till Hallsberg där ytterligare resenärer skulle hämtas. Så klokt.Detta gjorde att ankomsten till Örebro blev lite sen och min syster behövde lite hjälp så klockan var närmare halv tolv när jag började promenaden hem till min bostad.

Jag är inte rädd för att gå ensam på kvällen men det var lite mörkt och jag hade en ganska tung kasse i var hand så jag tittade mig omkring då och då. Svängde in på en gata och påminde mig att i en villa på den gatan bor en kristen familj, som tillhör en av stadens församlingar. Jag tänkte att blir jag varse något konstigt så ringer jag på hos dem. Efter en kort bit på den gatan får jag se två personer framför mig ledande varsin cykel. Den ena parkerade cykeln vid staketet där den nämnda familjen bor. Så gick de gatan fram mot mej och se där var de ju, mor och son. Mamman uttryckte sin förvåning över att se mig ute så sent, gående ensam. Vid den tidpunkten var jag trött i både armar och ben och hade sagt till Gud att jag gärna skulle vilja att någon kom till min hjälp.
" Nu följer vi Ruth hem", sa mamman, hängde mina kassar på sonens cykel, tog mig under armen och följde mig hela vägen hem.
 "Men vad Gud är god", utbrast jag! Så många gånger som jag sett hur Gud har kommit med hjälp i rätt ögonblick så skulle det inte falla mig in att kalla detta för "en slump" om nu någon skulle tänka i sådana banor.

Början av denna vecka har jag bott tillsammans med 15åriga Tobias och hunden Isak medan Husse och Matte var på ett par dagars utflykt med goda vänner. Tobias hade i en fotbollsmatch på söndagen fått en skada i sin rygg och fick i går hjälp av en "kunnig" massör, som tillät träning med försiktighet.

Lite omväxling fick jag i går då jag hämtades av sonhustrun till Lundhagskyrkans "loppis". Affärerna blev blygsamma men fikat smakade bra. Kvällsmat med "grillat" hos Sven och Maria.
Tobias hade klarat träningen och vi kom hem samtidigt.
I dag kom jag hem till mig igen. I går var jag hemma en sväng för att vattna. Då fanns två humlor kvar i det numera,för mina läsare välbekanta humleboet. Det var de enda som inte hunnit lämna boet.
I dag var de också borta men den allra sista larven var på väg ut ur sitt hål för att bli den allra sista lilla humlan som skulle flyga iväg. När jag nu  kollar är boet helt tomt och i morgon ska jag städa upp efter dess invånare. Det känns skönt men samtidigt lite vemodigt. Det har blivit rutin att varje morgon och kväll ta en lång "titt" på dessa flitiga varelser, som inte gav upp förrän vartenda ägg var kläckt.

Några foton kommer nog att visas senare.
Nu har ännu en varm dag tagit slut och det ska bli likadant i morgon. Det gäller att vattna. Särskilt tomaterna som slukar vatten och jag har, som vanligt, många exemplar!
Nu önskar jag oss alla en God Natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar