måndag 21 juli 2014

Måndag 21 juli 2014. Vilken trevlig dag det blev!

Och det blev morgon och det blev afton denna soliga dag! När jag vaknade i morse undrade jag hur dagen skulle bli. Numera tar jag mestadels dagen som den kommer.
Var och är så tacksam att hostan inte plågar mig längre! Inte på natten och inte i dag. Saknar träningen men det är svårt att ge sig iväg när det är så varmt. Dessutom flera telefonsamtal som tog sin tid. Trevliga sådana!
Vad hände? Jo jag blev inbjuden till eftermiddagskaffe under äppelträdet hos Elsemarie med familj.
Hämtades av barnbarnet med bil.

Elsemarie och jag umgås oftast via SMS så det var så mysigt att utan brådska få sitta ner och prata om intressanta saker och om gemensamma vänner. Vi hann med att avverka en hel del och båda var vi så nöjda och tyckte att vi hade så mysigt.
En vän från Brasilien meddelade via FB att han och hans fru anlänt till Sverige, med foto från ankomsthallen på Arlanda. Ska bli roligt att träffas i slutet av veckan!

Nu har jag haft besök av Kerstin innan hon började sitt nattjobb. Hon hade dryck med sig och förmanade mig att tänka på att dricka ofta. Kaffe räknas inte. Två liter vätska pr dag var receptet!
Drottningsylt och saft av blåbär, hallon och rabarber utgör dagens synliga gärning.

Vad en dag går fort! Nu är det kväll och jag är så tacksam för allt gott Gud ger varje dag.
Sörjer över alla oroshärdar, som ser ut att fortsätta sin framfart över vår värld.
Ledsen blev jag ytterligare av att i dagens tidning läsa följande:" Kristna tvingas att lämna sina hem i Mosul.Under helgen tvingades tusentals kristna lämna Iraks andra stad Mosul, sedan Islamiska staten gett ett ultimatum: konvertera till islam, betala en särskild skatt eller lämna staden. Tidsfristen löpte ut i lördags.TT."
SÅ tacksamma vi kan vara över att fritt få lovsjunga vår Frälsare och Herre och få fortsätta att tro på en   stor och underbar Gud och hans kärlek som vi aldrig kan fatta vidden av men ständigt får uppleva.  Nu avslutar jag för i kväll.  Tänker på våra vänner i de länder där de kristna är i minoritet och vilka konsekvenser det får. De flyr nu från Mosel men Gud är med dem och det har ju visat sig, genom tiderna att kristna hellre gått i döden än att avsäga sig sin kristna tro.
Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar