söndag 20 juli 2014

Söndag 20 juli 2014.Lite om mycket blir det nog i kväll!

Kära nån! Var börjar man efter så långt uppehåll? Jag har vid ett par tillfällen, av min syster, uppmärksammats på att jag ej bloggat sedan 8 juli och att jag då lovade att börja igen efter söndagen då semestern skulle vara slut. Nu har jag tagit en hel veckas bloggsemester extra och använder mig av Kommunistledaren Hermanssons bevingade ord, för många år sedan:" Nån ordning får det väl vara!" Ja, han hade en liten svordom också, men jag skippar den!

Så lika bra att sätta igång även om det kanske blir lite rörigt efter så lång tid.
Egentligen skulle jag vara på läger på Hjälmargården, tillsammans med ett gäng kristna vänner av allehanda slag,kommande vecka, men trötthet och hosta har gjort att jag avbokat. Roligt nog fick jag veta att min inbetalda avgift kommer att medverka till att en familj från Sri Lanka får möjlighet att vara med på lägret. Det gjorde mig glad och det känns nästan lite meningsfullt att stanna hemma. Dessutom mognar  hallonen varje dag och behöver plockas. Hostan är heller inte över så ...

Jag tror att jag börjar, inte där jag slutade, utan i nutid. Dagen som gått har varit mycket varm. Klockan är strax 21.30 och fortfarande visar termometern 28 grader. Klagar gör jag på hösten när det blåser och på vintern när det är kallt. Inte på sommaren även om jag undviker solen, som jag gjort sedan barndomen då den förorsakade huvudvärk och illamående. Det gick med tiden över men någon soldyrkare blev jag inte.
I dag drack jag morgonkaffet redan klockan sju för att sedan gå ut i trädgården och plocka hallon och en kopp smultron.
Gudstjänsten på TV2 var i dag, som de senaste söndagarna, från båten Shalom. Så fin gudstjänst!
Sedan blev det sortering av hallonen, som plockades i går och de som plockades i morse.
De fina fryser jag in. De fula blandar jag med rabarber eller vinbär och kokar saft av.

Telefonsamtal till min syster gjorde att jag gick dit med melonbitar att smaska på i värmen. I förgår hade jag besök av Kerstin och hennes härliga barnbarn Liam. Jag har tidigare berättat om mina fantastiska, omtänksamma barn och nu kom hon, Kerstin, med fina saker hon köpt. Bl.a.en stor vattenmelon som nu kom väl till pass.

Naturligtvis har det hänt en hel del sedan jag senast skrev ett inlägg och jag ska ta det viktigaste ur min dagbok senare.
I stora världen händer just nu hemska saker. Ett flygplan  på väg från Amsterdam till Melbourne i Australien blev nedskjutet över Ukraina för ett par dagar sedan. 298 personer omkom. Så tragiskt! Många av passagerarna hemmahörande i Holland. Nu diskuteras vem som bär skulden till detta och hur bevis undanröjs innan oberoende utredare får komma till platsen. Hela världen håller andan!
I Gaza bombar Israel och Hamas skjuter raketer in i Israel. Det verkar som om Bibeln har rätt när det gäller beskrivningen av yttersta tiden. Som kristna ser vi fram emot den dag då Jesus kommer tillbaka och en ny himmel och en ny jord ska bli verklighet.

Just nu stannade en bil utanför och Filip kom med grillad lax, potatis och god sås. Vad var det jag sa om mina omtänksamma barn? Så glad och tacksam jag är!

Men nu får det räcka för i kväll. Jag kom i alla fall igång och det känns bra. Nu önskar jag er som läser så här sent en God Natt. Kom ihåg att Gud älskar oss precis som vi är och gillar när vi pratar med honom. Glad över att jag VET att solen skiner i morgon bittida kommer jag att somna gott och hoppas att hostan ska hålla sig på avstånd hela natten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar