onsdag 13 augusti 2014

Tisdag,onsdag 12,13augusti 2014. Fortsättning på semestern i Göteborg.

Så är det lite dator eller bredbandskrångel i kväll så det blir att ta till "paddan" för att få iväg en liten och viktig blogg.
Börjar med gårdagen! Åtta veckors träningsuppehåll är inte bra så nu var det dags att sätta igång.

Tobias och jag åt lunch tillsammans. Vi var ju båda ensamma. Hans stora intresse är fotboll. Det betyder att han fått goda råd om träning han kan utföra hemma, vilka han följer till "punkt och pricka."
Även kostråden!
På min gata bor Anna och Fredrik, som i går anmält sitt intresse av att hjälpa mig med ett och annat så de kom. Efter fikat satte de fart och hann med mycket på kort tid. Jag är så tacksam för deras villighet.
Jag avslutade dagen med att plocka av resterande röda vinbär. En del hade fåglarna tagit men jag fick ändå så mycket jag behövde, ca 7 liter på busken, som ger bra skörd varje år.

Onsdag: Har svårt att komma igång på dagarna men fick i alla fall i ordning lunch till Tobias och mej.
Något jag har njutit av, och fortfarande gör, är att sitta och prata med en tonåring. Att Tobias och jag bor nära varandra betyder att vi får många tillfällen till fina, givande samtal. Jag berättar för honom om mina tonår i Stockholm och mycket annat.

Nu hoppar jag in på min semestervecka i Göteborg. Fortsätter där jag slutade mitt inlägg i måndags.
Solen lyste över Hönö varenda dag. Så också på lördagsmorgonen då vi hunnit fram till konferensens höjdpunkt , dopförrättningen i havet.
Vi måste vakna klockan halv sex för att komma i tid till färjan. Linn hade dagen före varit i Missionskyrkan på Hönö och tillsammans med 17 andra dopkandidater provat ut dopdräkter.
Linns beslut att döpas just på Hönö, hade hon fattat några år tidigare, då hon varit med en kompis på konferens där.

Jesus gav sina lärjungar befallningen:" Gå ut i världen och gör alla folk till lärjungar, döp dem i Faderns, Sonens och Den Helige Andens namn. Lär dem att hålla alla de bud jag gett er,och se,jag är med er alla dagar till tidens slut."
Så har människor genom åren tagit beslutet att följa Jesus och genom dopet, som "ett avstamp" visat sitt vägval. Skaror av människor har så förenats i en trosgemenskap över alla gränser.

Det var en gripande syn att se de 18 vitklädda dopkandidaterna två åt gången gå ner i vattnet och ut i havet där två pastorer stod och tog emot dem och sänkte ner dem under vattnet.
Jag har varit med vid många dopförrättningar men aldrig där så många döpts samtidigt.
Att det skedde i havet med så många människor runt omkring, sittande på klipporna, gjorde det till en särskilt mäktig stund. Linn grät av glädje. SOM hon sett fram emot den här dagen på Hönö!
Det var miljön med havet och klipporna, som gjorde att hon önskade att dopet skulle ske där.

Efter Välsignelseakten och Nattvardsstunden dukade mamma Elsemarie upp en fin frukost på klipphällen där vi satt .Kvällen före hade Linns fästman kommit till Göteborg för att få vara med vid den stora högtiden så nu hade hon hela familjen omkring sig. För mig var det så klart en favör att få vara med. Linn och jag har pratat om vår tro, bedit och tackat Gud tillsammans många gånger
Tänk att få vara vid så god hälsa trots mina 87 år att jag kunde vara med.

Om jag nu lyckas få med ett foto så ska ni få vara med denna lördagsmorgon på Hönö. Jag har inte skickat foto via "paden" tidigare men försöker när nu datorn inte funkar i kväll.

Jag avslutar med den sångstrof som man sjunger vid dopförrättningar: "Jag har beslutat att följa Jesus. Jag har beslutat att följa Jesus. Jag har beslutat att följa Jesus och aldrig mer tillbaka gå."
Linn, jag gratulerar dej! Bästa beslut man kan ta i livet.

Nu säger jag GodNatt till er bloggläsare. Sov Gott! "Jag lyfter ögat mot Himmelen och knäpper hop mina händer. Till dig O Gud, som är barnens vän, min håg och tanke jag vänder."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar