fredag 8 augusti 2014

Fredag 8 augusti 2014. Sol och värme dag efter dag!

Så trött jag blir av värmen.Klockan är 21.00 och efter nyheterna ska jag ut och vattna.
I dag åt jag upp de sista hallonen. Ett tjugutal. De har varit så tidiga i år och inte alls så många som förra året. Förra året plockade jag 8 liter röda Vinbär. Tror att jag kan plocka lika mycket i år men i dag orkade jag ej men det ska inte bli regn i morgon heller så...

I morgon ska jag kanske åka med Sven och Maria till Stockholm och gratulera ett av mina 21 ( ursäkta jag har tidigare sagt19) barnbarnsbarn, som fyller 5 år. Jag har bakat bullar,som ska med dit.

Jag skriver "kanske" för jag vet ej om jag orkar. Får se i morgon. De hämtar i alla fall bullarna och jag gör vad som känns bäst. Jag har haft ont av den långlivade hostan i dag igen och blir så trött.

Just nu ser jag Nyheterna. Det är ständigt nedslående att se. Skogsbränderna i Västmanland fortsätter,trots intensiv vattenbesprutning.
I Irak är det fruktansvärt.  Folk flyr upp i bergen där det inte finns varken mat eller vatten.  De som inte accepterar den konservativa tolkningen av Islam måste fly eller dö. 200.000 människor är på flykt. Den nya regimen som plötsligt överrumplat Irak och världen, Islamiska staten (IS) är fruktansvärd i sin framfart och lägger under sig stad efter stad. Folk gråter och lider, och vi med dem! Vi ber att de på NÅGOT sätt ska få hjälp.

Mer finns att berätta. Som kristen kan jag ej låta bli att nu och då bli påmind om ordet vedermöda, som det i min barndom talades om, som kommande i världens slutskede och som Bibeln talar om.

Bibeln talar också om det fina som Gud berett efter vedermödans svåra tid och som vi ser fram emot.
Nu måste jag "lyssna till kroppen"och inta sängen men först plocka ner bullarna. Vattnar gör jag i morgon.
Vill avsluta med en psalmvers som just nu , efter skrivandet om allt elände, kom i mina tankar:" Säll är den som sina händer i Guds händer sluter in. Hur hans liv och lycka vänder har han ro i själen sin. Han är nöjd i sorg och nöd, han har tröst i liv och död.Till hans bästa allt sig vänder, han är alltid i Guds händer."  Sov Gott, kära vänner. Gud är god! Det är inte han som står för ondskan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar