lördag 9 augusti 2014

Lördag 9 augusti 2014. Ibland blir dagen bättre än man förväntat sig.

Så kom dagen då jag skulle åka med Sven, Maria och Kristin till Stockholm och Stellas 5årsdag.
Jag bakade bullar i går kväll för att ta med, men bestämde mig redan då för att stanna hemma. Värmen gör mig så trött och då är det bäst att vara hemma. De fick ta med bullarna och en hälsning från mej. Jag jobbade en kort stund i trädgården, gick sedan till altan och min kära hammock. Sov där i två timmar.

Telefon från Filip. Han och Tobias skulle till Maxi. Ville jag följa med eller skulle de handla åt mig?
De handlade åt mig och jag tog en promenad till deras hem där Elsemarie i går drabbades av ryggskott sedan hon hjälpt till med att flytta en högtalare. Vi fick nu en stund att prata om hennes nya jobb, som verkar vara perfekt för henne. Många av lärarna tillhör olika kyrkor i stan och hon kände de flesta.

Så glad, som mamma, att det ordnade sig så bra med jobb. Jag visste det, men det är så klart lättare för den som tittar på, än för den som är drabbad av ovisshet, att se lugnt på det hela. Nu ska hon jobba med vuxna elever, högutbildade invandrare och andra. Alla har de ett gemensamt. Att snabbt lära sig språket och så läsa ifatt det de saknar från sina hemländer av utbildning i andra ämnen.
Elsemarie kunde gå till altan och fika med oss. Får se hur det går med kräftskivan  i kväll.

Jag fick ett naturligt tilfälle att ge en hjälpande hand i köket innan jag gick hem.

Tidigare på dagen hade jag fått  ett trevligt telefonsamtal, som gjorde mig så glad och fyllde mig med förväntan. Livet har små överraskningar åt oss emellanåt. Allt tillsammans gjorde min dag så bra.

Det som inte är så bra är att hostan då och då dyker upp fast jag trott att den var över.  Min läkare skulle ha tid i augusti så jag ska ringa för en liten avlyssning av hjärta och lungor.

Hade tänkt ta itu med det "överhoppade" av denna sommar men så är det den där Jon Blund som stör mig och jag får än en gång skjuta upp mina planer för att i stället inta sängen. SÅ tacksam för en trivsam dag.
Jag sitter vid köksbordet och skriver. Dörren till altan är öppen. Klockan är 21.30och temperaturen 24 grader. Härliga sommarkvällar!! Får just nu ett SMS med svar på en fråga: " Nej, ingen kräftskiva. Den ställde vi in i morse. Jag ligger."

Brandsläckningen i Salatrakten fortsätter men längs brandens ytterkanter håller brandmän, från i stort sett hela Sverige, ställningarna.Vattenbombplan flyger över trädtopparna och släpper hela tiden vattenmassor över området.
Nu säger jag GodNatt och lägger mig tacksam till ro. Det blev en bra dag i dag också. Gud är god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar