måndag 18 augusti 2014

Måndag 18 augusti 2014. Fortsättning på "Upp till kamp för de kristna iIrak."

Uu

    
"Konvertera, betala eller dö" skanderade Islamiska Staten(IS) innan Iraks miljonstad Mosul tömdes på sin kristna befolkning under juli månad.Yazidierna är en annan ickemuslimsk folkgrupp som också de tvingas fly upp i bergen och människorna lider svårt.Ytterligare folkgrupper hör också till de förföljda.
För länge sedan var staden Mosuls befolkning till största delen kristna. Nu har den tömts på kristna och vi bävar. TV berättar varje dag om hemska grymheter.
På lördagen samlades vi alltså till demonstration.  Arrangören uppskattade antalet deltagare till ca 1.700 personer.
På något sätt fick jag en tröja trädd över mitt huvud. Det var precis det jag ville.50 kr var en rimlig summa. Som synes på fotot, jag hoppas få med, syns på tröjan ett kors och den arabiska bokstaven noun, den bokstav som de kristnas hus i norra Irak märks med för att visa var det bor en nasare',(Jesus från Nasaret) en kristen!!

Att få gå där i ledet, bärande tröjan med korset och nasare'symbolen, var så stort och det enda, utöver förbön för de lidande, jag kunde göra. Solen brände och vännen Eva sprang in i en butik och köpte dricka åt oss. På bergen i Irak saknar många både mat och vatten, även om en hel del humanitär hjälp så sakteliga, nått fram. Såg nyss i TV att Sverige är med i hjälparbetet.
 Många män har dödats medan kvinnor och barn förts bort i bussar.

Det här engagerar människor över hela världen på grund av IS otroliga brutalitet och fullständiga avsaknad av empati.
Ja det blev ett sorgligt inlägg i kväll men det här får inte tystas ned.
Om dagen, som varit oerhört trevlig, berättar jag i morgon. Det tråkiga får en egen blogg. Den trevliga dagen sin egen.
Min arm blir allt bättre men nu ska jag inte använda den till mer skrivande i kväll. Ser fram emot morgondagen då jag har roliga saker att berätta.
Nu säger jag GOD NATT till er alla och önskar er SOV GOTT!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar