fredag 22 augusti 2014

Fredag 22 augusti 2014. TOMATERNA slokar! VATTEN, VATTEN!

I Medan sista plåten "Danske knaseboller" gräddas så börjar jag kvällens blogg. Jag har inte på lång tid haft hembakat matbröd men kom  i dag igång med att baka två mjuka pepparkakor utöver knasebollarna. Dessa innehåller många nyttigheter och är så goda att äta med Bregott, ost och grön tomatmarmelad.
Men ajajaj, jag måste ut och vattna! Så torrt, så torrt! I Halland och i Kristinehamn är det översvämning. Ingen ordning!
I dag kom jag för andra gången denna vecka iväg till träningen, som betyder så mycket för mitt välbefinnande. Jag blir trött av att INTE träna och jag blir trött när jag tränar. Men DEN tröttheten leder till något gott. Är SÅ tacksam att jag orkade med att baka fast jag var trött. Klarade också av att vattna.
Kanske blir det regn i natt, kanske inte. Många gånger, senaste tiden har det "hängt i luften" men stannat därvid! Men vad då? Vi har det så bra, som har vatten "i väggen".

Jag vill minnas att jag "om forntiden" hade kommit till början av år 1987.  Nu blir det att sätta fart!
11 februari är vi i Hovsta hos Kristin, som fyllde 5 år. Den 16 febr. står det att "Emil, 4 år kommit, tillsammans med Rosa och Tusse och deras föräldrar. (Det rör sig här om små leksaksdjur som var viktiga för honom. Också för mej! ) "Han är så rolig och klistrar flaggor samtidigt som han tittar i kartboken," står det. " Men var är Australien", säger han och letar . "Jovisst, här är det ju!" "Hur vet du det," frågar jag. " Det har jag ju sett på TV", kom svaret så naturligt som helst!. Å, denna Emil! Flaggorna hade han inga problem med och nu skulle de klistras på respektive land.
 
Föräldrarna,som varit i Kopparberg med de äldre bröderna och åkt skidor, hämtade honom på kvällen.
"Georg reser i Sverige som tolk med vännen Chacour från Ibillin, några dagar,"läser jag vidare i min dagbok.

 Den22 febr. åkte han till Israel. Kom åter efter en vecka.
För min del hade jag kontakt med många, sedan min tid på Ria. Alltid på språng!

Men nu ska jag springa till sängen efter en bra dag. I morgon blir det 4årskalas hos Liam.
Sov Gott, vänner. Vi hörs igen! Gud hjälper dag för dag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar