torsdag 21 augusti 2014

Torsdag 21 augusti 2014. Bröllopsdag. Födelsedag.Besök.

I dag för 66 år sedan stod jag brud bredvid en älskad ung man, som samma dag fyllde 22 år.
Vilken lycka! Åren har runnit iväg och jag har i dag tillsammans med Kerstin varit vid Georgs grav och satt en blomma. Efter det bjöds jag av dottern till ett konditori och liten bröllopsfest med stor, läcker räkmacka. Kerstin följde sedan med hem och röjde upp i köket, som jag lämnat därhän när jag hämtades till kyrkogården.
Dagen började med tre telefonsamtal. Det första från Lydia, som vänligt undrade om det passade att hon och de tre små barnen dök upp hos mig om någon timme. Pappa Bernard hade besök av en kompis på genomresa från Göteborg till Östersund. Namn PerJohan Thörn. Den omtänksamma hustrun tyckte att det liksom skulle bli lite lugnare för de båda männen om den mer stimmiga delen av familjen lämnade huset några timmar!
Så klart att de var välkomna till gammelfarmor, som bjöd på saft, bullar och köttfärslimpa från frysen till lunch.

Att ha tre barn i huset betyder att det blir lite stökigt, något jag tänkte ta itu med i morgon. Nu fixade Kerstin det redan i kväll innan hon efter en pratstund fortsatte till sitt nattjobb.

Nu har den trevliga dagen tagit slut och jag sitter här med mina tankar. Åren som flytt. Alla bröllopsdagar då min romantiske man från det halvöppna fönstret"halade in" en bukett blommor med samma färger som i brudbuketten, rött, vitt och blått, medan han låg kvar i sängen och jag kom med kaffebrickan. Om han var bortrest på födelsedagen firade vi på samma sätt dagen efter hans hemkomst.
Vi fick 42 år tillsammans, fyra fina barn, år av nära arbetsgemenskap och en tro på en Gud som aldrig sviker. Jag är så tacksam för allt.

Så är det dags att sova. Vad som hänt i stora världen i dag vet jag ingenting om. Lägger mig i min sköna säng med en bön för alla de lidande i Irak. Något hörde jag i morse om människors utsatthet och förföljelse. Även att  de två svenska Herkulesplanen med flera tält, filtar och annat nu fått lämna mellanlandningen i Turkiet och fått möjlighet att flyga till destinationsorten med sin värdefulla last. Tack Gud! Så säger jag GodNatt och Sov Gott till er alla som läser! Gud är god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar