torsdag 7 augusti 2014

Torsdag 7 augusti 2014. Besök på Usö ögon.

Vad Gud sa en gång under vår tid i Borensberg har jag tidigare berättat. Sanningshalten i det han sa har jag så många gånger fått uppleva. Senast i dag. Vad Gud sa? "Mitt älskade barn, jag hjälper dej med allt." Tänka sej, Himmelens och jordens skapare, universums Herre, bryr sej. Jag kommer aldrig att glömma den stunden.

Nu var det så här att jag hade kallelse till USÖ för att få behandling av ögonläkare. Jag har lite dåligt minne och har verkligen inte tänkt på vilken dag i augusti jag hade tid på sjukhuset. Klockan nio i morse kom jag att tänka på den där kallelsen. Tittade i dagboken. 7 augusti 2014 klockan 11.00 stod det.

Men Gud! Tack för påminnelsen, sa jag och fick en tår i ögat. Nu hann jag bli klar i lugn och ro, ringa till Färdtjänst som hämtade mig.En fantastisk kvinnlig läkare berättade utförligt för mig om felet på ögat, hur det låg till med det ena och det andra, ingreppet hon skulle göra. Jag är mer än dum vad gäller sjukdomar överhuvudtaget men efter den grundliga information hon gav vet jag vad jag inte förut visste.
Efter 45 minuter var jag klar. Kaffe och gott bröd på den trivsamma cafeterian smakade bra medan jag
väntade på Färdtjänstbilen. Jag blir överväldigad av tacksamhet över att få bo i ett land med sådana möjligheter som står medborgarna till buds och så det där med att Gud påminde mig i absolut rätt tid.

Väl hemma plockade jag av mina svarta vinbär. Två liter. Nu ska det bli god saft. Det finns en och annan som gärna tar emot en flaska av denna nyttiga dryck.
Att ta en kopp kaffe på altan känns mycket bättre sen "hyresgästerna" flyttat och deras bostad försvunnit i soporna. Tack för tid som varit!!!
Nu blev jag plötsligt trött så det blir sängen nästa. Natti, natti vänner, som har min blogg till godnattsaga! Sov gott och, för att avsluta med ett bibelord, "förgät icke vad gott han har gjort!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar