tisdag 19 augusti 2014

Tisdag 19 augusti 2014 och lite om gårdagen.

I kväll regnar det så nu får jag vara glad att jag inte behöver ge mig ut och vattna. Det negativa är att det blir mörkt och kyligare. Det har blåst i dag så tomatplantorna blåste omkull. Ska ta hand om dem i morgon.
Nu ringde det på dörren. Kerstin, på väg till nattjobbet, kom med så mycket gott. smör, ost, mjölk, frukt och middagsmat. Jag blir så rörd av att ha så omtänksamma barn. Jag är så priviligierad. Så tacksam för att de bryr sej om sin mamma.
Dagen försvann snabbt. En matgäst, som tog en långpromenad med Isak. Nu har livet återgått till det normala. Jag fick skjuts till träningen. I dag var jag helt ensam i träningslokalen, vilket aldrig hänt tidigare.

Nu till den trevliga gårdagen med besök av vår storebror,snart 91 år, hans son och sonhustru, Christer och Anette. Så bra att IngaMaj nu bor i Örebro, så tre syskon kunde stråla samman. Det blir ej så ofta tillfälle att träffas då vi ej längre har egna bilar. När Christer och Anette för några år sedan bodde i Shanghai var vi "gamla fastrar" deras gäster några dagar. En oförglömlig resa. Även fick de besök när de bodde i Singapore. Nu njöt vi verkligen av samvaron under gårdagen. Förmiddagskaffe hos mej innan vi bjöds på god lunch på Svampen. Efter det en tur till IngaMajs fina bostad.

Det är något visst med syskon. Så många gemensamma minnen även om det i vår uppväxt var så att man ej bodde hemma så länge. Helge, vår bror och jag flyttade redan i tidiga tonår. Vi måste ut för att försörja oss själva när vi slutat "folkskolan". Det var så på den tiden. Vi hamnade båda i Stockholm.
Under alla år har mammas födelsedag den 16 maj varit en dag då vi återvänt till barndomshemmet i största möjliga utsträckning.
Tyvärr kunde  vår lillasyster Stina, som fyller 80 i år, ej vara med oss i går.
Jag tycker det är så stort att vi alla fyra fått leva så länge och haft tillfälle att mötas ibland. Att vår syster IngaBritta fick sluta sitt jordeliv vid bara 56 års ålder var smärtsamt för oss.

Gårdagen var en rolig dag för oss alla fem. Det är så, tycker jag, att när man varit med om en rolig dag så har man glädje av det flera dagar efteråt också. Så har jag känt det i dag.

I Irak, som vi hör om varje dag i TV, har läget förvärrats. I dag har två flygplan lyft från Örebro flygplats med en stor sändning av bl.a. tält, stora så en familj om 4-5 personer kan bo där. Det finns svenska personer på plats, tar emot det som anländer och delar ut till de som flytt från sina hem. Man blir så illa berörd när man ser människornas förtvivlan och hör dem berätta hur de hastigt varit tvingade att lämna hem och i många fall lämna sina gamla föräldrar, som ej orkat fly.

I vårt eget land har efter elden i Salatrakten nu Halland fått översvämningar så omfattande att folket där aldrig sett något liknande. Man bygger vallar för att skydda sig mot vattenmassorna men det regnar så mycket och det är tal om evakuering på vissa håll.
Hoppas att  det sist skrivna ej ska förta min berättelse om det roliga som gårdagen hade att bjuda.
Nu avslutar jag för i kväll med att säga GodNatt, Sov Gott.! Så ber vi för de som lider,helt oskyldigt.
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar