torsdag 28 augusti 2014

Onsdag, torsdag, 27,28 augusti 2014.Träning och lite annat.

Det blev onsdag och det blev torsdag.På onsdagskvällen åkte Linn och Sebastian åter till Växjö. Klockan 1.00 fick jag SMS, som jag önskat. "Nu är vi hemma!"

Torsdagen kom med sol och 14 grader. Det blev en härlig, solig dag. Jag promenerade till Träningen.
Fick besök av Kerstin som hade bakat "blåbbärskak", som hon hade med sig. I Lesjöfors var det vanligt med den läckerheten i blåbärstider. Hon hade på blocket fått kontakt med en blåbärsplockare och inhandlat ett antal liter av vilka jag som gåva fick 10 liter. Välfyllda litrar och välrensade bär. Nu harjag möjlighet att äta blåbär varje morgon det år som ligger framför.

Mer roligt hände denna dag. Nyss ringde det på dörren. Där stod Elsemarie och Tobias med en stor vacker "Bollkryss"att ställa på trappan.
      
I TV visas fruktansvärda bilder på Islamiska statens framfart. De fortsätter med att utföra sin ondskefulla verksamhet med dödande av män och bortförande av kvinnor och barn.
I Afrika härjar en sjukdom kallad Ebola som kräver många dödsoffer varje dag. Sjukdomen är oerhört smittsam och sjukvårdspersonal i stort antal dör.

Nu ska jag fortsätta med år 1987. Födelsedagsfesten i början av mars följdes av en vardag. Ser att jag ofta var barnvakt, hjälpte till med städning i Hovsta där familjen flyttat från sin villa på Granbergavägen.
 Från Finspång kom Inga till Örebro.Hon skulle börja sin socionomutbildning här. Jag fick veta att hon ville ha kontakt med någon kyrka eller bönegrupp. Jag sökte upp henne och fann en mycket intressant person, som ville veta lite om Gud. Hon hade varit på kurser med buddister för att finna vad hon sökte, frid i själen, men var ej tillfreds. Inga och jag blev goda vänner och umgicks mycket under åren hon studerade i Örebro.
På en gård utanför stan samlades en grupp vänner från "Ria" varje vecka. Dit ville Inga följa med. Håkan Blome' var ledare. Vi studerade Bibeln och bad och tackade Gud. Inga tog emot Jesu erbjudande om frälsning och var alltid med på våra samlingar. Hon blev som en i familjen hemma hos oss.
Hon hade man och två vuxna barn i Finspång och åkte hem över helgerna.

År 1987 var ett händelserikt år och jag fortsätter mitt berättande i nästa inlägg. Nu är dags att sova och det ska jag göra. Tacksam för denna härliga dag med sol och värme. Bilderna på TV borde jag inte ha tittat på!Inser jag nu!
Min syster IngaMaj och jag i blåbärsskogen i slutet av 80talet tror jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar