söndag 24 augusti 2014

Söndag 24 augusti 2014. Lite om min 60årsdag.

Dagen började med att jag tittade på TV2 och en fin sommarandakt från Johanneskyrkan i Stockholm.
Det handlade om att inte ha högre bekännelse än jag kan stå för.
Senare på dagen lyssnade jag till fina sånger från Brickebergskyrkan, som ersättning för den uteblivna Närradiogudstjänsten.
Dagen skulle fortsätta med besök av Filip, som varit hemma ett par dagar. Han kom samtidigt med Ulla och Lennart, som beställt fika här innan de skulle till konsert där Kristian skulle vara med och spela. Jag skulle också följa med men avstod i sista stund. Utekonsert inget för mig den här årstiden. Inte ens om Kristian spelar.
Nu blev vi fyra kring kaffebordet. Filip berättade om sin skola och visade på sin iPhon sin fina lägenhet i Göteborg. Flickvännen skulle ha födelsedagskalas i em. så han drog vidare dit innan han tog tåget mot Göteborg.

Linn och Sebastian kommer i kväll efter att i går ha delat glädjen med Sebastians bror och hans fästmö när de firade sitt bröllop. Nästa sommar är det Linns och Sebastians tur.
 Nu skickar Ulla foton från konserten med Kristian och "Dirty loops"."Bra konsert men en otrolig ljudvolym", skriver hon. Tack för hemmets lugna vrå och värmen, säger jag!

Lika bra att gå till år 1987 .Jag hade då börjat med dagboksanteckningar varje dag så det borde bli en lätt match att återge detaljer omkring min 60årsdag.

Georg hade på ett tidigt stadium antytt att han troligen skulle vara i Israel dagarna omkring min födelsedag, men kunde sedan tidigarelägga resan dit (affärsresa) så han kom hem den 2 mars, dagen före min födelsedag.
Jag ska här återge vad jag skrev ner på kvällen den dagen. " Just nu är jag så trött och ångrar att jag valt att fira födelsedagen. I fortsättningen får det vara slut med allt födelsedagsfirande för min del"

Mamma hade kommit redan den 28 febr. Stina skulle komma dagen före min födelsedag men fick förhinder och kom först på födelsedagen. Jag saknade hennes stöd men flickorna kom och allt gick bra. Många vänner kom och fikade och så klart, familjen.
Georg åkte tidigt nästa morgon till Stockholm.
Den 5 mars står det: "Ringt Martin och grattat på 11årsdagen. Stina åkt till Ulla med en stor syltgryta som hon ville låna för att koka vinbärssaft. Stina bränt sig på saften!! Jag förbereder lördagens fest."
Under vår tid i Borensberg var vi på många roliga födelsedagskalas. Vi som var med i Salem var flera par i ungefär samma ålder och det var alltid mycket spex och roligheter när någon fyllde år.
Nu hade vi planerat för att ta emot de roliga vännerna därifrån, kommande lördag, 7 mars.

Den 6 mars, fredag står det att jag inhandlade varor till lördagens smörgåstårtor, som min systerson Anders lovat fixa. Georg kom från Stockholm på eftermiddagen och åkte till Anders med varorna.

Georg och jag klädde oss  fina för att tillbringa kvällen på Slottskrogen tillsammans med Sven och Maria, som på min födelsedag den 3 mars överlämnat blommor bland vilka fanns ett kort med inbjudan till just denna kväll. Mamma, Stina och Raquel hade hela dagen varit på besök hos släktingar i stan och skulle vara borta hela kvällen.
Vi hämtades med bil av Sven och Maria vid 18tiden.

Nu tror jag att jag avstår från att i kväll berätta om kvällen på Slottskrogen. Säger Godnatt och lovar att i morgondagens inlägg återkomma beträffande kvällen.

Dagen,i dag, har bjudit på både sol och några regndroppar. Jag har haft en trevlig dag och är tacksam för allt. I gudstjänsten från Stockholm i dag sjöngs en sång, som under årens lopp betytt så mycket för mig. Den får bli avslutning på dagens inlägg: "Spärras din väg utav hinder så väldiga och utav berg som där skyhöga stå. Räkna med Gud, ty han gör det omöjliga. Han gör vad människor icke förmår."

   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar