torsdag 1 juni 2017

Torsdag 1 juni 2017. Skolavslutningsmånad! Förr och nu, alltid lika efterlängtad!

Så har vi kommit in i juni månad. En hoppets månad. Ljusa kvällar. Sköna, soliga, varma dagar. Ibland.
I dag blev för mig en rolig dag. Igen!

Men jag tror jag ska börja med lite forntid. För min familj, som fick igång mig med att blogga, när jag så valde i stället för att gå dem till mötes i deras  önskan att jag skulle skriva mina memoarer, är det ett och annat minne som dyker upp och så vill jag att det skall vara.

I går slutade mina TVapparater att funka så jag kan ägna mig åt bloggandet. För ett par dagar sedan såg jag "Kevinfallet" i repris i TV och det tog både tid och krafter så jag blev så trött och måste till sängen. Det står:"Ingen signal" i TVrutan. Jonas upplyste mig om att det var lika för alla men andra kan hantera det och så funkar det igen. Jag hade planerat att be de två av mina barn, som i dag varit här om hjälp men glömde det. Nu är det ganska skönt att vara utan TV i kväll. Så nu till Forntiden.

Ser med förskräckelse att jag ej skrivit om Forntiden på tre veckor. Jag har fyllt 90 år och måste hinna klart fram till 2012 när jag började blogga. (Tror jag) innan jag lägger ner vandringsstaven.
Jag fortsätter där jag senast slutade.

1996, juni, 2, söndag. Till kyrkan. En tjej, från Iran, familjens enda barn hade tagit emot Jesus och döptes. Tack gode Gud, står det i dagboken.
Juni, 3. Lasse kom hit och klippte gräset. (Före Alfons tid, det!) Jag till jobbet i Mikaelskyrkan, I dag på Solliden med måndagsgruppen. Sammanträde med DKR 18.30. Bön hos mej klockan 20. Anna, Folke, Ingrid och jag! Fått tomatplantor av Anna!

Juni 4. Nu skriver jag från Dagboken rakt upp och ner. Vet ej vad eller vilka det gäller men möjligen har det något att säga någon annan.
Cyklade till Folkungagatan med bullar och drömtårta till Janne och Christer. Elisabet jobbar nu som tandsköterska 23% och stämplar upp till heltid! Så länge det går. Kärva tider! Hem och får veta ( av min inneboende Maria) att Margareta F. ringt och strax efteråt stannar en husvagn utanför och där står min väninna, från tonåren i Stockholm då vi hyrde rum tillsammans och delade tillvaron med varandra några månader. Hon hade sin make med sig.  Förunderligt att ses efter 46 år!

 Juni,6.Jag har åkt till Skrankebol där jag behövs för där ska bli fest. Bakar två sorters bullar,Rosenbröd, tre sorters kakor, Ulla och jag  gör tjälknöl av rådjurskött. Julskinkan, (av egen gris, som legat i frysen), stekte vi i ugnen med svålen nedåt, stack små hål här och där, droppade i citron, salt och vitpeppar. O; vilken god gris! Vi gjorde potatissallad och skalade potatis till gratängerna.

Juni,7. Strålande sol och 25 grader! Vilken examensdag för Petter! Ulla och Lennart målar och "lövar" sin Toyotabuss. Allt är toppen! Från Alleskolan i Hallsberg strömmar c:a 400 studenter ut i solskenet. I Skrankebol samlades släkten till kalas. Inom parentes står det att Mikael och Anna-Lena åkte till Turkiet i morse. Mattias hade åkt till USA för ett treveckors besök där.
Linn, 4år, och jag plockade senare liljekonvaljer på andra sidan vägen.

Juni,8, lördag. Solen strålar i dag också . Vi njuter av värmen som äntligen kom efter en kall vår.
Lasse åkte tidig morgon till Lund för att göra sin "Zuzukiexamen där. Han hämtas i Hallsberg på kvällen.
Så är jag åter hemma. Hyresgästen flyttade under dagen hem efter sin avslutade period i Örebro.

Nu ska jag skriva något om i går och i dag. Gårdagen gick åt till "Pappersarbete".Jag, effektiv? Icke!

I dag, torsdag hade Sven och Kerstin bestämt sig för att hjälpa mig att "sätta fart".
Det var en mycket bra ide'!  Roligt att ha mina båda äldsta barn här samtidigt.
De bad om något att kasta skräp i men det visade sig vara lättare sagt än gjort.
Jodå de fick kasta  men inte som jag förmodar att de från början trott. Nej jag måste titta på skräpet.
Jag resonerar som så att de ser med sina "barnaögon" och kan handla därefter.
Även om jag ser "lite så dåligt", som han sa, Filip, så ser jag med mina ögon sådant som de ej ser.
Jag sa att  så länge jag har huvudet någorlunda OK så känns det bäst för mig att få titta.
Om det gäller en dement är det en helt annan sak. Så jag skyndar mig!

Vi hittade inramade foton med dem själva som objekt, liggande i en korg, som plockats undan i ett hörn. Jag har 14 barnbarn vars foton ska ha plats så jag lät föräldrarna ligga i den där korgen.
Sven tog hand om gamla sångböcker och noter och tittade igenom. Kerstin rensade gamla fakturor ur pärmar. Så bra!.
 De har lovat komma tillbaka för det ligger mycket i den där frasen:" Du ska inte tro på någon flytt ifall inte nån sätter fart. Nu var det fjärde gången jag fick den hjälpen och jag mår mycket bättre och får mera gjort när jag inte är ensam med allt! De andra jobbar snabbare och bara jag får "ha sista ordet", så går det bra med röjningen.

Nu har jag gått igenom och sorterat sådant som de lämnat åt mig. Nu är det klart och i köket är allt OK och diskmaskinen slutar nu sitt jobb märker jag.
Det tänker jag också göra för jag vaknade halv fem i morse och har bara sovit en dryg timme i fåtöljen i dag.

SÅ tacksam för all hjälp jag fått! Matpåfyllning dessutom. I dag åt vi god köttgryta av älg, som jag fick av en jägare, som äter annan mat här ibland!
Sven spelade lite på sitt piano, som han fick när han var nio år och som innan söndag ska ha en annan ägare. Dennne, från början invandrare tror jag, ringde i dag  och jag sa att jag var glad över att han gillar piano. "Jag ÄLSKAR piano och är själv musiker", svarade han, som tillsammans med sin familj i tio år varit vänner med vår Petter och Jenny och av dem fick veta att det fanns ett piano att hämta för den som så önskade.

Godnatt vänner! Tack Gud för en effektiv och underbar dag, Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar