måndag 19 juni 2017

Lite söndag 18 och lite mer måndag 19 juni 2017.

Om söndagen berättade jag i går att jag fick en hel liter sur grädde. Av detta  förväntades att den skulle användas för tillverkning av surgräddskringlor. Om detta berättade jag i gårdagens blogg.

I morse vaknade jag kvart över fyra. Inte bra. Kunde ej somna om. Till slut gav jag upp och morgonrutinerna vidtog. En halv timmes sömn i fåtöljen includerad.

Ansåg att tid fanns för kringletillverkning. Fick för mig att bjuda in grannen på fika.
Inte var jag nöjd med kringlorna. Men det var grannen,  som dock försiktigt tillade:" Jag har ju inget att jämföra med," vilket jag hade!
Medan vi fikade kom Ulla som var i stan en stund för att växla in småmynt åt Hembygdsföreningen innan det blir för sent. Hon hjälpte mig sedan med lite trädgårdsjobb.
Medan vi satt vid kaffebordet kom Sven och Maria. "Ville jag ha en liter jordgubbar?" OM! Svenska var de också.

 I en kasse fanns en del urrensat som de kunde ta med sig av. Barnen vill sällan ha något men de erbjöd sig att senare hämta överskottsprylar till Lundhagskyrkans loppis som pågår under sommaren och dit kan man åka för att fika med gott bröd utöver loppisinköp.

Efter det kom en av min kyrkas medlemmar och hans fru för att hämta mig till den i går omtalade utflykten. Ett tjugotal pensionärer samlades i en sommarstuga, samma som vi var i förra sommaren.
Kyrkans pensionärer är många och varje sommar anordnas två träffar en i början och en i slutet av sommaren, för att alla ska få njuta av den där samvaron, så värdefull.

Utanför det stora, inglasade rummet låg "havet", vid namn Väringen. Visst är min barndoms Östersjön större men vattnet såg likadant ut och solglittret var lika betagande, så what? Jag har alltid längtat efter att få bo vid vatten, som i min barndom. Då passar jag på att njuta av såväl hav som insjöar när jag får tillfälle..  SÅ vackert att sitta där och fika med denna vy utanför fönstret.

Att träffa jämnåriga är inte så dumt. Sång till dragspelsmusik förgyllde den trivsamma eftermiddagen. Vi sjöng sånger om Jesus och den där kristna gemenskapen är så värdefull. Vi talar "samma språk", vi kan vår Bibel  och förstår varandra.

Nu har jag varit hemma några timmar. Min vän Annelie kom för att greja med sin älskade motorcykel på min garageuppfart och hann med en kort pratstund med mig också.

En dag "vid havet" tröttar , eller beror det på att jag vaknade vid fyratiden i morse, kanhända. Jag tror på det senare!

Hade tänkt mig lite "Forntid" i kväll men neej, jag måste i säng! Må Gud hjälpa mig så jag får arbetslust imorgon och sätter fart med att packa.

Allt kommer att ordna sig säger mina barn och vänner och jag tror att de har rätt!
Ska någon kväll få följa med till Torpkonferensen  också. Ser jag fram emot!

Alltså säger jag Godnatt till er alla mina bloggläsare. Jag är så tacksam för denna fina dag med sol och glittrande vatten och allt annat gott som Gud givit. Nu ska jag sova gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar