onsdag 7 juni 2017

Tisdag 6 juni, Nationaldagen 2017. Onsdag 7 juni2017.

Fick hjälp med att dammsuga cementnedfall från lilla rummet i källaren. (Tillbyggnaden sedan länge)
Plockade ned pajerna från gårdagen i min frysbox där plats ordnades. Tömde Kylskåpet i källaren då detta skulle lånas ut till studentfesten. Hämtades dock inte.
Bakade småfranska, bara några.

Onsdagen började med att en besiktningsman vid namn Göran skulle titta på husets beskaffenhet. Skrev protokoll och. Anna var med. Fredrik i Stockholm. Besiktningen klar inom ett par timmar.
Jag besvarade bara ett par frågor. En sådan här besiktning är till för att köparen ska fullfölja sin plikt att ta reda på husets "tillstånd" och sker på dennes initiativ.  Skydd för både säljare och köpare kan man säga.

Tid hos hårfrisörskan före kl. 12.00
Hem och fick lite hjälp med att packa ner alla barnbarnens foton som i flera år funnits på en  möbel i köket. Möbeln är bortlovad till en behövande och ska snart fraktas dit. Fotona måste upp på mitt nya boställe såsmåningom.

Efter det vispade jag tårtbottnar till studentfesten på fredag. Fem tårtor kan det bli av dessa. Elsemarie får själv garnera och det ska bli jordgubbstårtor har jag fått veta. Passar bra denna tid på året. Men finns det svenska jotdgubbar redan? Knappast!

Nu står bottnarna på altan för att det ska bli lättare att dela dem när de fått lite tid på sig.
Ska berätta att när jag kom från hårfrisörskan i dag spöregnade det.
Turligt nog hade jag kappa med huva på mig. Dyblöt kom jag hem, tacksam över att ha valt rätt ytterplagg.

I morgon kanske jag kan räcka en hjälpande hand till den som behöver det."Ge hjälpen NÄR den behövs DÄR den behövs lyder min lilla devis som jag hittade på en gång för länge sedan.
Då behöver ingen vara avundsjuk.

I kväll har TV visat hur det såg ut på Drottninggatan i Stockholm den där dagen för inte så länge sedan då en lastbil i full fart körde in på gatan och mejade ner människor. Flera vittnen berättade i kväll om den otäcka, terrorattacken. Gripande och intressant program. Fem människor dödades och många skadades. Så meningslöst. Fäste mig vid hur en polisman sa att "jag skulle vilja veta VARFÖR den där mannen, som körde den stulna bilen, gjorde detta. Jag förmodar att han tänkte som så att om vi visste det kanske vi skulle kunna göra något för att förhindra dessa hemska dåd, som blivit allt vanligare i flera länder.

Kära bloggläsare! Återstår nu bara tandborstning före sängen. Numera orkar jag inte läsa så ofta på kvällarna, som jag tidigare gjort. Tacka Gud för dagen och allt gott han ger genom små bönesvar i vardagen hör till. Sedan somnar jag så gott!






















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar