torsdag 22 juni 2017

Torsdag 22 juni 2017. Besök av tvillingar, 1½ år gamla. Och lite mer!

Bäst att skriva medan jag kommer ihåg vad jag gjort och inte gjort denna dagen före midsommarafton.Efter morgonrutinerna började jag dagen enligt planerna. Efter en stund kom jag på något så där i förbifarten och tog tag i det. Sedan blev det som det brukar. Det ena ger det andra och när kvällen kommer så har egentligen inget blivit gjort men mycket är på gång.

Elsemarie ringde på väg till jobbet i Katrineholm.  Ett par solskenshistorier hade hon att förmedla. Gjorde mig glad! Lasse och hon ska "hämta andan" i södra Sverige över midsommar. "Jag ska sova", sa hon. Att ta tåget från Örebro klockan sex med tågbyte i Hallsberg för att komma i tid till jobbet varje dag  tröttar så klart. Samma efter jobbets slut. I dag tog hon bilen och Lasse, som gillar att åka tåg fick göra det. Så skulle de åka bil tillsammans från Katrineholm. Hörde nyss av Tobias att inställda tåg gjorde att Lasse kom bara till Hallsberg blev hämtad där av Elsemarie.  Nu är de på väg. och jag önskar dem några sköna dagar i midsommar. Få vila ut och hinna med varandra.

Min kusin i Västerås ringde och önskade "Glad Midsommar". Hon är inte så kry men vi hoppas att vi ska ses i sommar. Hon, liksom jag, har försämrad syn, något som påverkar hela tillvaron.

 Så hände i dag att jag, efter många år, fick en hyresavi med posten. Jag fick förresten, tre på en gång.
Funderade  på hur länge det är sedan jag fick en sådan och kom fram till att det måste vara år 1969. Alltså 48 år sedan. Då var Elsemarie två år och vi bodde i Varberga i Örebro. Kändes konstigt att öppna brevet i dag och se dessa avier.. Det blir dock bra att inte behöva tänka på allt som borde göras i bostaden och känna att själv orkar man inte och det där med hantverkare i huset! Nej, det är inte min grej!
Nu får jag flytta in med mindre antal prylar i en tvåa och låta yngre människor ta hand om det som varit mig till stor glädje men som inte längre passar in i min värld.
Gud är med och jag ser varje dag hur han lägger tillrätta än det ena, än det andra. Han gör allt så väl för de sina och jag tillhör honom.

I dag ringde Jonas. Kom och klippte gräset där inte Alfons hade klippt. I bilen hade han både gräsklippare och tvillingarna. Jag hade ej sett dem på ett tag och nu travade de iväg på trottoaren.
Så goa!
Nu kom sms från Lasse med fru att de kommit fram till sitt hotell. Tack Gud för det, säger jag.

Midsommar i morgon och jag hade inga bullar så jag fixade till en bulldeg. Nu tog jag ur ugnen ut första plåten.
Den här ugnen fanns här när jag kom hit för 23 år sedan och då var den minst fem år gammal. Mina barn har bytt   spis mer än en gång under de här åren. Deras ugnar är sämre än min.  Så mycket jag har bakat i denna ugn, som alltså måste vara 28 år gammal. Det är förunderligt med elektriska grejer att det är de gamla som är bäst.

Ska försöka att på radion eller datorn få in någon av de kristna konferenser som i midsommar pågår över landet, från norr till söder.  Orkar inte längre åka varken till Nyhem eller till Torp.
Budskapet om Jesus blir aldrig omodernt och sänds på olika sätt ut över vår värld, år efter år.

 Lycklig den som tar emot och behåller kontakten med Jesus. Om någon lämnar så är det aldrig Jesus. Om det finns någon som läser det här och som  har lämnat relationen med Gud så uppmanar jag dej att vända åter. Han väntar och väntar tills du fattat ett beslut att du verkligen VILL tillhöra honom. Gud välsigne dej!

När vi vaknar i morgon är det midsommarafton. För min del en helt annan  än jag någonsin tidigare upplevt. Har flyttat många gånger men aldrig i midsommartid.
I dag fick jag av min granne en ny, fin morgonrock i stället för den som var sliten och slängdes några veckor för tidigt.  Hon ska få några av mina nygräddade bullar för vänligheten. Kan inte låta bli att undra över om ugnen på det nya stället blir godkänd. Jag är så road av att baka så därför betyder ugnens skick mycket för mej.

Klockan går och jag har att säga GodNatt! Bara EN dag, ett ögonblick i sänder, kära vänner.
I morgon kommer Martin, Tina och barnen. De senare ska stanna hos farmor och farfar i Hovsta medan föräldrarna beger sig till bröllop, om jag är rätt underrättad.
Till Hjortkvarn kommer barn med familjer hem över midsommar.
Kerstin jobbar natt men farmor och farfar hinner nog träffa sina barnbarn en del.
Minns hur roligt det var när familjerna kom på besök till Georg och mej.
Jag hade så ont i mina ben i dag, efter gårdagen måhända men nu har det gått över och jag är så tacksam för det. Gillar inte att ha ont. Natti, Natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar